Огляд ринків: Біржі зросли на здешевленні долара до річних максимумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків: Біржі зросли на здешевленні долара до річних максимумів

Фондовий ринок
121
В понеділок українські акції зростали услід за європейськими ринками. Світові біржі зростали на тлі рішення міністрів фінансів "Великої двадцятки" про продовження програм стимулювання економіки.
Індекс Української Біржі показав зростання в 4%, тоді як індекс ПФТС виріс на 1,4%. Обсяги торгів на УБ були помірними і становили 28,7 млн. грн. Всі акції, що торгувалися в понеділок на Українській Біржі, за винятком Хмельницькгазу, закінчили в плюсі.
Папери енергогенеруючих і металургійних компаній були серед лідерів: акції Донбасенерго зросли на 11,3%, Дніпроенерго - на 9,6%, Алчевського металургійного комбінату - на 6%, Азовсталі - на 4,6%.
Долар продовжив падіння до основних світових валют, підвищуючи інтерес до цінних паперів і інших активів, а також стимулюючи зростання цін на сировину. Індекс американської валюти в понеділок досяг найнижчого за останніх 15 місяців рівня.
Акції компаній General Electric, Caterpillar і Intel, які подорожчали більш ніж на 2%, надали основну підтримку індексу Доу-Джонса. Він зріс до максимального значення за останніх 13 місяців. В індексі S&P 500 більше інших зросла група акцій фінансових компаній і компаній торговців нерухомістю.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас