Європейські індекси зростають у понеділок, підйом Stoxx 600 - максимальний за 3 тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси зростають у понеділок, підйом Stoxx 600 - максимальний за 3 тижні

Фондовий ринок
93
Європейські фондові індекси зростають у понеділок четверту сесію поспіль, повідомляє агентство Bloomberg. Підтримку ринку надало вирішення G20 зберегти заходи стимулювання економіки, сильна статистика, а також позитивна звітність Allianz SE.
Dow Jones Stoxx 600 піднявся в процесі торгів на 1,9%, що є максимальним підвищенням з 14 жовтня.
Міністри фінансів і глави центральних банків G20 підтвердили в суботу, що не поспішатимуть із згортанням заходів з підтримки економіки, і затвердили річний графік реалізації конкретних заходів по досягненню стійкого зростання. Представники провідних світових країн як і раніше побоюються, що крихкий баланс в світовій економіці, яка ледве почала оправлятися від кризи, може бути порушений через поспішне згортання антикризових заходів.
"Все, що підтримує економічний підйом, - позитивно, - відзначає керівник CamGestion в Парижі Бруно Дукрос. - Заходи стимулювання зростання є дуже важливим елементом. Ця ланка буде необхідна, доки не відновляться споживчі витрати. Вона потрібна, щоб уникнути нового спаду в економіці".
Обсяг промислового виробництва в Німеччині у вересні виріс на 2,7% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані міністерства економіки і праці ФРН. Аналітики прогнозували збільшення цього показника всього на 1%. Зниження промвиробництва щодо вересня минулого року склало 12,9%, тоді як експерти в середньому чекали зменшення на 14,4%.
Крім того, у Франції індекс ділової довіри виріс у жовтні восьмий місяць підряд. Згідно з прогнозом Банку Франції, ВВП країни в четвертому кварталі цього року збільшиться на 0,5%.
Вартість акцій Allianz підскочила в процесі торгів на 5,2%. Чистий прибуток німецького страховика, без врахування доходів від продажу Dresdner Bank, в третьому кварталі зріс на 143% - до 1,32 млрд євро з 545 млн євро за аналогічний період минулого року. Аналітики чекали менш значного підвищення показника - в середньому до 1,25 млрд євро.
Котирування паперів сировинних компаній зростають на тлі підйому цін на метали. Акції ВНР Billiton подорожчали на 4,2%, Rio Tinto - на 5,3%, Petropavlovsk Plc - на 4,4%.
Вартість паперів ArcelorMittal збільшилася на 3,2% після підвищення аналітиками MF Global рекомендацій для акцій найбільшого в світі сталевиробника до "купувати" з "нейтрально".
Акції Continental AG зросли в ціні на 3,6%. Експерти Citigroup поліпшили рекомендацію для паперів другого за величиною в Європі виробника автокомпонентів до "купувати" з "тримати", відзначивши хороші перспективи прибутку і можливість появи сприятливих умов для рефінансування боргу наступного року.
Папери Cadbury Plc, що отримала в понеділок пропозицію про покупку від американської Kraft Foods, подорожчали менш ніж на 0,1%. Рада директорів Cadbury рекомендувала акціонерам відкинути пропозицію Kraft, яка не відрізняється від попередньої, зробленої у вересні і не ухваленої радою директорів Cadbury.
"Параметри пропозиції не змінилися в порівнянні з вересневою заявкою, - йдеться в прес-релізі британської компанії. - Проте, враховуючи зниження вартості акцій Kraft з того часу, ціна, запропонована в понеділок за кожну акцію Cadbury, на 4% нижче, ніж раніше".
Таким чином, нова пропозиція гірша за те, що було знехтуване радою директорів Cadbury раніше, як що значно недооцінює компанію і її перспективи, сказано в повідомленні Cadbury.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:30 МСЬК в понеділок зріс на 62,85 пункту (2,25%) - до 2857,1 пункту.
Британський FTSE 100 піднявся на 90 пунктів (1,75%) - до 5232,72 пункту.
Французький індекс CAC 40 до цього часу збільшився на 75,18 пункту (2,03%), склавши 3782,47 пункту.
Німецький DAX додав 132,09 пункту (2,41%), склавши 5620,34 пункту.
16 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зростають у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас