У ВР зареєстровано проект постанови про відкликання Лавриновича з посади віце-спікера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстровано проект постанови про відкликання Лавриновича з посади віце-спікера

Казна та Політика
229
У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №5330 "Про відкликання з посади першого заступника голови Верховної Ради України".
Документ внесли на розгляд парламенту депутати від Блоку Юлії Тимошенко Сергій Підгірний, Олександр Абдуллін, Гарегін Арутюнов і Олег Бабаєв.
В свою чергу Голова Верховної Ради України Литвин 7 листопада висловив сумнів в можливості прийняття парламентом рішення про відставку першого заступника голови ВР Лавриновича у зв'язку з порушенням ним регламенту під час пленарного засідання. Він також спрогнозував, що "на цю хвилю підписів може бути запропонована інша хвиля підписів".
"Ви прекрасно розумієте, що як у фракції Партії регіонів, так і у фракції БЮТ вже зібрані підписи на всі випадки життя, і там лише потрібно зверху проставити, для чого вони зібрані", - пояснив свою позицію Литвин. При цьому спікер не виключає того, що після ініціативи фракції БЮТ про відставку Лавриновича може з'явитися ініціатива фракції Партії регіонів зі збором відповідних підписів про недовіру уряду. "Цілком очевидно, що на цю хвилю підписів буде пущена інша хвиля підписів - про недовіру уряду", - сказав спікер. На думку Литвина, такі ініціативи з'являються в парламенті, аби затягнути процес прийняття державного бюджету.
Нагадаємо, 6 листопада ц.р. фракція БЮТ зібрала підписи більше 150 депутатів з вимогою зняти Олександра Лавриновича з посади першого заступника голови ВР. У заяві фракції вказувалося, що на засіданні ВР 6 листопада "Лавринович нахабно, демонстративно і цинічно порушив регламент засідання ВР, переступив через елементарні норми етики і моралі". Так, на думку депутатів від БЮТ, "всупереч нормам регламенту та ігноруючи вимоги народних депутатів" Лавринович поставив на голосування ухвалення закону №5297 "Про внесення змін до закону України" Про державний бюджет України на 2009 р." відносно забезпечення виплати пенсій і соціальної допомоги в підвищеному розмірі".
6 листопада ВР ухвалила закон №5297 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р." відносно забезпечення виплати пенсій і соціальної допомоги в підвищеному розмірі. Згідно з прийнятим документом, для забезпечення виплат із підвищеної пенсії буде виділено 717 млн грн. За закон, внесений на розгляд парламенту 2 листопада ц.р. Президентом Ющенком, проголосувало 246 депутатів з 377 зареєстрованих в залі. Нагадаємо також, що на пленарному засіданні представники БЮТ висловлювалися проти розгляду даного документа, оскільки щодо нього не було висновків бюджетного комітету. Після прийняття проекту в першому читанні, депутати від БЮТ виступали також проти розгляду даного законодавчого акту в другому читанні і вимагали його ретельної підготовки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас