Немиря: МВФ не відмовлявся від продовження співпраці з Україною до завершення президентської кампанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря: МВФ не відмовлявся від продовження співпраці з Україною до завершення президентської кампанії

Казна та Політика
437
Міжнародний валютний фонд (МВФ) не відмовлявся від продовження співпраці з Україною до завершення президентської кампанії, заявив віце-прем'єр України Григорій Немиря на прес-конференції в Києві в понеділок.
"Міжнародний валютний фонд був готовий і зараз готовий продовжувати співпрацю з Україною, не чекаючи завершення президентської кампанії в Україні", - сказав він.
За словами Немирі, він о 14.05 у понеділок розмовляв по телефону з директором-розпорядником МВФ Домініком Стросс-Каном, який повідомив, що його слова про таку можливість (припинення співпраці) "неправильно тлумачили ЗМІ".
В той же час віце-прем'єр зазначив, що ключовою умовою продовження співпраці з фондом і здобуття чергового траншу Україною є необхідність вироблення спільної позиції в цьому питанні усередині України.
"Це залежатиме від того, коли з боку уряду і Національного банку і там, де це буде потрібно, секретаріату президента, буде досягнуто згоди щодо мінімальних параметрів, які необхідні для продовження програми (співпраці з фондом)", - сказав Немиря.
Віце-прем'єр зазначив, що однією з найбільших проблем в переговорах є прийняття Верховною Радою і підписання президентом закону про підвищення соціальних стандартів.
За його словами, ухвалення цього закону приховує в собі додаткове навантаження в бюджеті наступного року в межах 3-7% дефіциту держбюджету.
Немиря також повідомив, що МВФ вважає "штатною" ситуацію, що стосується виконання однієї з вимог фонду про підвищення мінімальних тарифів на газ для населення і телплокомуненерго. "Фонд не наполягає на цьому (підвищенні цих тарифів) як на першочерговому заході для продовження перегляду (програми співпраці )", - сказав він.
Немиря також повідомив, що уряд робитиме все можливе для досягнення розуміння з Національним банком і секретаріатом президента в питанні необхідності продовження співпраці з фондом.
Так, за дорученням прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, у вівторок відбудеться засідання моніторингового комітету з виконання програми співпраці з МВФ, на якому обговорюватимуться необхідні кроки для продовження співпраці. Для участі в засіданні запрошені представники секретаріату і Нацбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас