Американські банки як і раніше не вірять в економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки як і раніше не вірять в економіку США

Казна та Політика
639
Секретар казначейства США Тімоті Гейтнер повторює слова мільярдера Уоррена Баффета, радячи банкам випробувати щастя знову, вкладаючи в американську економіку, але його слова не можуть вплинути, пише Bloomberg.
Хоча фінансові інститути, включаючи корпорації Citigroup Inc і Bank of America Corp. отримали більше $200 млрд. від уряду, вони обмежують кредити в період зростання безробіття та банкрутств компаній і збільшення регулятивного нагляду.
Фінансові установи, включаючи JPMorgan Chase, обмежують кредити навіть тоді, коли такі інвестори, як Баффет дивляться оптимістичніше на ринок. Голова Berkshire Hathaway Inc. заплатив минулого тижня $26 млрд. за залізничну компанію Burlington Northern Santa Fe Corp.
В третьому кварталі JPMorgan Chase видав на 14% кредитів менше, ніж за аналогічний період минулого року. Bank of America зменшив обсяги кредитів та іпотечних позик на 5,5%. Банк, найбільший американський кредитор за обсягом депозитів, планує скоротити випуск нових кредитних карток і посилити стандарти для видачі карток і кредитів малому бізнесу.
Рівень безробіття в США, який збільшився до 26-річного максимуму 10,2% в жовтні, може зрости майже до 11% до середини наступного року, на думку Марка Занді (Mark Zandi), головного економіста Economy.com. На цьому фоні складно чекати швидкого пожвавлення кредитного ринку США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас