Фондові індекси Азії зростають у понеділок за підсумками зустрічі G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії зростають у понеділок за підсумками зустрічі G20

Фондовий ринок
79
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають у понеділок, оскільки країни G20 вирішили про продовження заходів стимулювання економіки.
Підйом ринку акцій підтримують також новини про те, що Axa Asia Pacific Holdings Ltd. відхилила пропозицію про поглинання з боку другого за величиною капіталізації страховика Австралії AMP Ltd. і своїй батьківській компанії Axa, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 0,5% - до 116,97 пункту. Японський Nikkei 225 додав 0,1%, австралійський S&P/ASX 200 - 1,4%.
Долар дешевшає в понеділок, золото торгується біля рекордно високого рівня в $1100,68 за унцію, ціни на нафту знов перевищили $78 за барель через ураган "Іда" в Мексиканській затоці.
Міністри фінансів і глави центральних банків G20 підтвердили в суботу, що не поспішатимуть зі згортанням заходів підтримки економіки, і затвердили річний графік реалізації конкретних заходів з досягнення стійкого зростання.
До січня 2010 року країни "двадцятки" повинні розробити національні й регіональні програми і прогнози посткризового відновлення економік, у квітні 2010 року за підтримки МВФ і Світового банку планується провести перший етап взаємного моніторингу, проаналізувати відповідність національних планів загальним цілям "двадцятки".
Курс акцій Axa Asia Pacific злетів на 31% на новинах про те, що страхова компанія відхилила пропозицію AMP і Axa SA про поглинання. Оборудка мала стати найбільшою у сфері M&A в АТР з початку 2009 року, Axa Asia Pacific була оцінена в $10 млрд. Передбачалося, що AMP купить компанію і залишить за собою підрозділи в Австралії та Новій Зеландії, а активи в азіатських державах передасть французькій Axa SA за 7,7 млрд австралійських доларів ($7,1 млрд).
Один з лідерів у сфері страхування майна в Японії Aioi Insurance Co. збільшив капіталізацію на 8,7% після підвищення прогнозу річного прибутку.
Котирування цінних паперів Commonwealth Bank of Australia зросли на 3,3% завдяки сильним фінансовим результатам за I фінквартал, що завершився у вересні. Прибуток банку від торговельних та інвестиційних операцій перевищив очікування аналітиків.
Ціна паперів Cnooc Ltd., найбільшої китайської компанії з видобутку нафти на шельфі, піднялася на 2%, австралійської Woodside Petroleum - на 1,4%.
Папери китайських будівельних компаній і ріелторів дешевшають на побоюваннях, що влада КНР посилить регулювання у сфері нерухомості. Акції другого за величиною девелопера Китаю із зареєстрованих на біржі Poly Real Estate Group Co. втратили в ціні 1,7%, Gemdale Corp. - 2,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас