Індекси в США зросли в п'ятницю, відігравши падіння, спричинене виходом даних про безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в п'ятницю, відігравши падіння, спричинене виходом даних про безробіття

Фондовий ринок
65
Американські фондові індекси зросли за підсумками торгів у п'ятницю, відігравши падіння, що спостерігалося раніше і було наслідком публікації даних про збільшення безробіття в США до максимального рівня за 26 років, повідомило агентство Bloomberg.
Оптимізму інвесторів сприяли повідомлення про те, що експерти поліпшили рекомендації для акцій General Electric і Macy's, другого за величиною рітейлера США.
Котирування ф'ючерсів вранці в понеділок демонструють підвищення: грудневі контракти на S&P 500 подорожчали на 0,29%, на Dow Jones - на 0,25%.
Безробіття в жовтні зросло до 10,2%, перевищивши позначку в 10% вперше з 1983 року, свідчать дані міністерства праці. Аналітики чекали не такого значного підйому безробіття - до 9,9%. Число робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилося на 190 тис. Експерти прогнозували зниження на 175 тис.
"Зростання акцій на тлі даних, що вийшли, по безробіттю є визнанням того, що цей показник, ймовірно, досяг пікового значення, - вважає аналітик Security Global Investors Марк Бронзо. - Цифра погана, але люди не думають, що вона може стати ще гіршою".
Вартість паперів GE зросла на 6,2% після того, як аналітики Sanford C. Bernstein's & Co. і Oppenheimer & Co. підвищили рейтинги компанії і поліпшили прогнози цільової вартості акцій, пославшись на те, що ризики для фінпідрозділів GE знизилися.
Підіндекс S&P 500, що відстежує коливання акцій американських рітейлерів, зріс на 1,7% слідом за поліпшенням рекомендації від аналітиків JP Morgan для акцій другої за величиною мережі роздрібних магазинів у США. Експерти JP Morgan оцінили папери Macy's "вище за ринок", підвищивши оцінку з "нейтрально". На думку аналітиків, показники Macy's в третьому кварталі перевершать очікування інвесторів.
На цих вістях також зросли папери Lowe's Cos. і Home Depot - на 4,3% і 1,8% відповідно.
Котирування паперів Amazon.com підскочили на 4,6% після повідомлення про те, що експерти Oppenheimer & Co. поліпшили рекомендації для акцій інтернет-рітейлера до "вище за ринок" з "на рівні ринку".
Гірше ринку виглядали акції American International Group. За підсумками торгів папери страховика обвалилися на 9,7%. Американський страховик зафіксував чистий прибуток у третьому кварталі 2009 року завдяки скороченню втрат від інвестицій і зменшенню числа позовів, пов'язаних з катастрофами. Операційний прибуток AIG, що не враховує результати від інвестиційної діяльності, склав $2,85 на акцію, перевищивши середній прогноз експертів на рівні $2,39 на акцію. Проте обсяг премій AIG у сфері страхування власності та від нещасного випадку скоротився на 13%, у сфері страхування життя - на 16%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у п'ятницю зріс на 17,46 пункту (0,17%) - до 10023,42 пункту.
Standard & Poor's 500 піднявся на 2,67 пункту (0,25%), склавши 1069,3 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 7,12 пункту (0,34%) - до 2112,44 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас