Тігіпко: Боротьба з "відмиванням" грошей не повинна перетворюватися на тотальне стеження за громадянами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Боротьба з "відмиванням" грошей не повинна перетворюватися на тотальне стеження за громадянами

Казна та Політика
1067
Будь-яке посилення режиму боротьби з "відмиванням" "брудних" грошей має супроводжуватися підвищенням відповідальності за незаконне розповсюдження персональної інформації про пересічних громадян, вважає кандидат на пост президента України Сергій Тігіпко.
"Україна не має законодавства щодо захисту персональних даних. Досі не введено відповідальності за незаконне поширення інформації, що збирається в рамках фінансового моніторингу. У таких умовах розширення повноважень служб фінансового моніторингу призведе до ущемлення базових прав громадян", - прокоментував С.Тігіпко прийняття Верховною Радою змін до закону про протидію і запобігання легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, повідомляє прес-служба політика.
"Я наполягаю, що будь-яке посилення режиму боротьби з "відмиванням" "брудних" грошей має супроводжуватися підвищенням відповідальності за незаконне розповсюдження персональної інформації про пересічних громадян. Збір і накопичення величезної маси фінансової інформації в умовах високої корумпованості держапарату створює колосальні ризики і для фізичних, і для юридичних осіб. Така інформація може бути отримана і використана криміналітетом в найнепристойніших цілях", - говорить політик.
"Боротьба з "відмиванням" "брудних" грошей - найважливіше завдання, але його розв’язання не повинне завдавати шкоду законослухняним громадянам і суб'єктам господарювання. Необхідне швидке прийняття закону про захист персональних даних і посилення відповідальності за незаконне розголошення інформації, отриманої в рамках фінансового моніторингу", - стверджує С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас