Точка зору: Заборгованість із виплати зарплат збільшуватиметься у зв'язку з відстрочкою видачі четвертого траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Заборгованість із виплати зарплат збільшуватиметься у зв'язку з відстрочкою видачі четвертого траншу МВФ

Казна та Політика
744
Заборгованість з виплат заробітних плат, пенсій, стипендій лише збільшуватиметься у зв'язку з рішенням Міжнародного валютного фонду перенести розгляд питання про видачу четвертого траншу кредиту за програмою stand-by до завершення президентських виборів. Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club Микола Івченко, коментуючи вчорашню заяву директора-розпорядника МВФ Домініка Стросс-Кана про те, що Фонд відновить роботу з Україною після президентських виборів, призначених на січень 2010 р.
На його думку, МВФ уперше проявив принциповість у питанні дотримання Україною умов програми stand-by. М.Івченко відзначив, що черговий транш Фонду мав покривати витрати державного бюджету, зокрема з виплати підвищених соціальних стандартів. Емісійний ресурс - Національний банк України - на сьогодні не має наміру фінансувати витрати бюджету, тому експерт не прогнозує до нового року девальвації гривні. Проте відзначає, що на готівковому ринку можливі незначні спекулятивні стрибки, проте не більше ніж на декілька тижнів.
В той же час у зв’язку зі збільшенням дефіциту бюджету заборгованість з виплати заробітних плат, пенсій, стипендій збільшуватиметься, якщо уряд не зможе знайти ресурс для погашення даної заборгованості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас