Великобританія незадоволена, що США затягує вироблення стратегії в Афганістані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія незадоволена, що США затягує вироблення стратегії в Афганістані

Казна та Політика
122
Військове командування Великобританії висловило незадоволеність тим, що президент США Барак Обама досі не виробив подальшої стратегії дій США в Афганістані й не дав відповіді на пропозицію командувача контингентами США і НАТО в Афганістані американського генерала Стенлі Маккрістала збільшити чисельність американського військового контингенту в цій країні на 40 тис. осіб.
"Я не критикую американську владу за те, що вони хочуть розглянути цю можливість у всіх деталях, але нам справді необхідне рішення. Я сподівався, що до цього моменту таке рішення вже з'явиться. Якби ви запитали мене про це десь місяць тому, то я вважав би, що до даного моменту у нас буде більше ясності", - заявив Ейнсуорт в інтерв'ю газеті Sunday Times.
Газета пише, що військове командування Великобританії розглядає можливість відведення військ з віддалених населених пунктів Афганістану, де британські солдати піддаються особливо частим атакам талібів. До місць, які можуть покинути британці, за даними видання, належать міста Муса-Кала і Навзад в провінції Гільменд. Остаточне рішення належить прийняти прем'єрові Гордону Брауну, проте вже відомо, що план виведення військ підтримує командувач сухопутними силами сер Девід Річардс.
Ейнсуорт не став заявляти про цю можливість, але дав зрозуміти, що вона доволі реальна. Проте виведення військ з Муса-Кали, Навзада або інших місць, як вказується, можливе тільки за умови спрямування в провінцію Гільменд додаткового багатотисячного підкріплення угруповання НАТО. Але реалізація цього плану можлива лише за умови, що Обама прийме пропозицію Маккрістала.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас