Палата представників США підтримала медичну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палата представників США підтримала медичну реформу

Казна та Політика
231
Палата представників США прийняла закон про реформу системи медичного страхування, запропонований президентом Бараком Обамою. Документ покликаний зробити медичні послуги доступними для більшості американців.
Напередодні голосування з питання про медичну реформу Обама прийшов до конгресменів. Щоб реформа стала реальністю, американському лідерові доводиться долати опір не лише опозиційної Республіканської партії, але і своїх демократичних однодумців.
В Палаті представників - 258 демократів, проте за підрахунками газети New York Times, реформу охорони здоров'я до п'ятниці підтримували лише 205 з них. При цьому для прийняття закону були потрібні голоси 218 конгресменів.
В результаті законопроект підтримали 220 членів конгресу, 215 висловилися проти. Тепер закон про реформу охорони здоров'я належить розглянути сенату США.
Спікер Палати представників Ненсі Пелосі назвала голосування історичним і порівняла його з прийняттям найважливішого закону про соціальне забезпечення, прийнятого в 1935 році, акту про охорону здоров'я, схваленого в 1965-му.
Президент США також вітав рішення Палати представників і висловив упевненість в тому, що сенат наслідуватиме приклад нижньої палати. Обама раніше говорив, що сподівається підписати остаточний варіант закону про реформу охорони здоров'я вже до кінця цього року.
"Закон забезпечить страховку 96% американцям. Він забезпечить всім - незалежно від стану здоров'я і рівня доходів - упевненість в тому, що вони можуть розраховувати на медичні послуги, якщо вони їм необхідні, і що вони зможуть собі це дозволити", - передає Ассошіейтед прес слова 83-річного демократичного конгресмена з Мічігану Джона Дінгелла.
Дінгелл представляв в американському парламенті всі закони про охорону здоров'я від того моменту, як він успадкував місце в конгресі від свого батька в 1955 році.
В суботу Обама проводив приватні консультації з членами конгресу, а потім звертався до них з публічним закликом проголосувати за закон про реформу. Президент відзначив, що подібні можливості бувають, можливо, "один раз за життя цілого покоління".
"Навіть якщо це важко зробити - особливо, якщо це важко зробити, ми зобов'язані діяти, - сказав президент США. - Я закликаю членів конгресу усвідомити важливість моменту, відповісти на заклик історії і проголосувати за реформу системи медичного страхування в Америці".
Медична реформа була одним з головних передвиборних гасел нинішнього президента США. Зараз близько 47 млн американців не мають медичної страховки зовсім, а страховка 25 млн не забезпечує їм повну оплату медичних послуг.
Реформа охорони здоров'я викликає запеклі спори в американському суспільстві. Прихильники закону, винесеного на голосування Палати представників, говорять, що з держдопомогою доступ до медичного обслуговування додатково отримають 36 млн. американців. Таким чином, медичну страховку матимуть в цілому 96% населення країни.
Республіканці, втім, виступають проти медичних реформ Обами, називаючи їх дуже дорогими для бюджету і загрозливими стабільності економіки.
Якщо запропонований Обамою закон буде остаточно ухвалений, уряд США зможе продавати громадянам медичну страховку нарівні з приватними компаніями. Влада також субсидуватиме страховку для тих, хто не може собі її дозволити, а крупні компанії зобов'яжуть забезпечувати медичне страхування для своїх співробітників.
Крім того, страховики більше не зможуть відмовляти людям, у яких вже знайдені серйозні захворювання, вони не зможуть підвищувати ціни на свої послуги з ознаки статевої приналежності або попередніх захворювань.
Закон, запропонований Обамою, був ухвалений після того, як до нього були внесені поправки, що значно посилюють норми про аборти. Експерти кажуть, що це задовольнило консервативних конгресменів - як в Республіканській, так і в Демократичній партії - і вони змогли підтримати законопроект у цілому.
Власний варіант закону про медичне страхування може також прийняти американський сенат, після чого спеціальний комітет з сенаторів і членів Палати представників повинен буде погоджувати єдину версію.
Потім оновлений законопроект мають підтримати обидві палати конгресу, і він набере чинності після підписання президентом США.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас