Пекін обіцяє подарувати борги бідних країн Африки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін обіцяє подарувати борги бідних країн Африки

Казна та Політика
194
Китай виділить країнам Африки у вигляді позик $10 млрд. протягом наступних трьох років. Про це заявив на четвертій міністерській зустрічі Форуму китайсько-африканської співпраці (ФСКА) прем'єр Державної ради КНР Вень Цзябао, що відкрилася в єгипетському Шарм-ель-Шейху.
"Ми допомагатимемо Африці нарощувати фінансовий потенціал", - відзначив він. "Ми надамо $10 млрд. у вигляді пільгових позик країнам континенту", - передає Bloomberg.
"Допомога Китаю в розвитку Африки є реальною і твердою, а в майбутньому, незалежно від потрясінь, яким піддасться світ, наша дружба з африканським народом залишиться незмінною", - заявив прем'єр Держради.
Крім надання кредитів, Пекін обіцяє подарувати багатомільйонні борги декількох найбідніших країн чорного континенту, допомогти йому в розвитку технологій з вироблення чистої енергії і боротьби зі змінами клімату, заохотити китайські фінансові установи надати кредити малому бізнесу і розширенню доступу африканських товарів на ринки, надати дієву допомогу в області сільського господарства й освіти.
Вень Цзябао закликав міжнародне співтовариство до активнішого надання допомоги африканським країнам. "Розвиток Африки є важливою частиною в глобальному розвитку, - вказав він, - і як її щирий і надійний друг Китай глибоко переживає з приводу тих труднощів і проблем, з якими стикаються жителі континенту".
Зустріч, що проходить під девізом "китайсько-африканське стратегічне партнерство для стійкого розвитку", продовжиться два дні. У ній беруть участь, окрім Китаю, представники 49 африканських держав. Прямі китайські інвестиції в Африці минулого року склали $7,8 млрд. Товарообіг між КНР і Африкою зріс з початку століття в 10 разів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас