Литвин ще роздумує, чи підписувати зміни до держбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин ще роздумує, чи підписувати зміни до держбюджету-2009

Казна та Політика
263
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин ретельно вивчить всі документи, що стосуються процесу прийняття в цілому змін до держбюджету на 2009 рік щодо підвищення соціальних стандартів, щоб визначити, чи були порушення при його прийнятті.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у суботу під час брифінгу в Умані Черкаської області, коментуючи звернення фракції БЮТ з вимогою не підписувати цей закон, оскільки були певні порушення регламенту.
Литвин відзначив, що після того, як парламент приймає законопроект за основу, може відбутися і голосування його в цілому, якщо немає заперечень народних депутатів.
Разом з тим, якщо основна частина сесійного залу вимагає прийняття документа в цілому, навіть за умови існування заперечень, то головуючий на засіданні може звернутися до парламенту і поставити на голосування пропозицію про прийняття в цілому.
Якщо Верховна Рада України висловлюється за те, щоб приймати в цілому, то даний документ голосується. Я не випадково підкреслюю, що низку рішень ми приймали на вимогу фракції БЮТ саме таким способом, а отже, прецедент ми заклали, - сказав Литвин.
Спікер парламенту зазначив, що він уважно вивчить стенограму п'ятничного пленарного засідання, і якщо буде подання від фракції БЮТ, то всі документи будуть направлені в Регламентний комітет ВР, і на підставі його висновку ухвалюватиметься рішення щодо підписання або непідписання.
Але, разом з тим, я вважаю, що постановка питання про те, щоб не приймати в остаточній редакції рішення про підвищення спеціальних виплат незахищеним верствам населення, це не той момент, навколо якого потрібно вести політичні дебати, - сказав Литвин.
Як повідомляв УНІАН, фракція БЮТ звернулася з вимогою до Литвина не підписувати прийнятий 6 листопада парламентом закон про внесення змін до бюджету 2009 року щодо забезпечення виплат пенсій і соціальних стандартів у підвищеному розмірі.
За словами члена фракції БЮТ, заступника голови Бюджетного комітету Олега Ляшка, даний проект документа не був розглянутий Бюджетним комітетом. Крім того, при ухваленні цього закону головуючий на засіданні перший віце-спікер Олександр Лавринович порушив Регламент ВР, оскільки документ був поставлений для прийняття в цілому, попри те, що у депутатів були заперечення.
Він відзначив, що якщо даний документ все ж буде підписаний, то БЮТ оскаржить його відповідно до вимог законодавства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас