США не підтримали план Великобританії зі стабілізації фінансової системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не підтримали план Великобританії зі стабілізації фінансової системи

Казна та Політика
360
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер відмовився підтримати запропонований прем'єр-міністром Великобританії Гордоном Брауном план досягнення стабільності фінансової системи. Розбіжності між США і Англією в цьому питанні стали ще однією незгодою, які проявились на саміті міністрів фінансів країн "великої двадцятки" (G20), що проходить в шотландському місті Сент-Ендрюсі, передає SkyNews.
В основі запропонованого Великобританією плану - введення в країнах G20 нового податку на банківські перекази. Кошти, отримані від цього податку, передбачалося направляти до особливого фонду, який би використовувався для підтримки банків, що постраждали від фінансової кризи.
За заявою Гейтнера, такий підхід до стабільності неправильний за своєю суттю, бо за його виконання банкіри перестали б нести відповідальність за ризиковані рішення, які вони приймають. США "не готові підтримати план Гордона Брауна", сказав він.
Раніше повідомлялося, що учасники саміту G20 погодилися з тим, що держави будуть змушені якийсь час надавати фінансову допомогу приватному сектору економіки. У спільній заяві його учасників сказано, що фінансові й економічні умови покращились, проте відновлення після кризи проходить нерівно, тому що залежить від держпідтримки. Крім того, велику стурбованість викликає високий рівень безробіття, підкреслюється в документі.
Країни G20 домовилися також про проведення взаємного моніторингу з метою відновлення світової економіки.
Саміт міністрів фінансів країн-членів "великої двадцятки", що проходить в Шотландії, став печально відомий великою кількістю розбіжностей, що виявилися в позиціях країн. Сторони не можуть знайти взаєморозуміння в питаннях подолання глобальної економічної кризи і боротьби із зміною клімату.
"Велика двадцятка" - це неформальне економічне співтовариство, що об'єднує Євросоюз і 19 провідних розвинених країн світу, що розвиваються, - Аргентину, Австралію, Бразилію, Канаду, Китай, Францію, Німеччину, Індію, Індонезію, Італію, Японію, Південну Корею, Мексику, Росію, Саудівську Аравію, ПАР, Туреччину, Великобританію і США. У країнах "двадцятки" живе дві третини населення Землі і виробляється 85% світового валового продукту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас