Опитування: Більшість росіян упевнена, що взимку продуктивність їх праці перебуває на максимальній позначці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Більшість росіян упевнена, що взимку продуктивність їх праці перебуває на максимальній позначці

Казна та Політика
175
Більшість росіян (24%) упевнені, що взимку продуктивність їх праці перебуває на максимальній позначці. Такі результати показало опитування, проведене дослідницьким центром рекрутингового порталу SuperJob.ru.
За словами опитаних, в холодну пору року від роботи їх нічого не відволікає: "Взимку в основному працюєш, а влітку - розпорошуєшся"; "Влітку день довший, тому хочеться раніше з роботи втекти, а взимку - тільки робота і домівка"; "Всяк буває, але навесні, літом і восени думаєш, коли і як використовувати відпустку. А зимою таких думок немає"; "Звичайно, взимку, оскільки додому не поспішаєш. І взагалі, мозок в холод краще працює", - коментують опитані.
Навесні прилив робочих сил відчуває 21% росіян. На їхню думку, весна - це така пора року, коли прокидається не лише природа, але і людська активність, а значить, і працездатність: "Все прокидається, з'являється багато енергії"; "Все розцвітає, і в мені росте бажання і можливість робити більше і краще"; "Душа радіє, і хочеться працювати".
Максимальну продуктивність праці восени відзначають 16% респондентів. Часто це пов'язано з тим, що більшість росіян повертаються з літніх відпусток і приступають до трудових обов'язків якраз восени. "Після літньої відпустки людина виходить на роботу максимально відпочивши"; "Не даремно цей час є початком навчального року"; "Після відпустки з новими силами приємно почати новий трудовий рік", - кажуть респонденти.
У 12% росіян максимальна продуктивність праці припадає на літні місяці: "Настрій хороший"; "Тепло і комфортно"; "Сприятливий час"; "Настрій відмінний, тому і працюєш на всі 100%".
Цікаво, що взимку і влітку на піку працездатності частіше виявляються чоловіки (14% проти 11% серед дам). Навесні і восени прилив робочих сил частіше відзначають жінки. Також можна відзначити, що молодим співробітникам до 25 років краще працюється навесні (22%), а ось росіянам старше 55 років - восени (29%).
Проте у роботодавців щодо максимальної продуктивності праці їхніх співробітників дещо інша думка. Так, третина (33%) представників російських організацій вважає, що найбільш продуктивний сезон - це осінь, ще 20% вважають, що це весна. У тому, що їх співробітникам найкраще працюється взимку, упевнені 18% роботодавців, і лише 8% назвали найпродуктивнішим сезоном літо.
Затрудняються з відповіддю 27% працюючих росіян і 21% представників компаній: "Все залежить від настрою"; "Продуктивність праці залежить від інших факторів (здоров'я, стосунки в сім'ї)"; "Круглий рік"; "При правильній організації праці - завжди".
Опитування було проведено 28-29 жовтня 2009 року у всіх округах країни серед 2500 економічно активних росіян старших 18 років.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас