Кучеренко: Без ухвалення актуальних законів програма реформування ЖКГ залишиться нічого не значущою декларацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучеренко: Без ухвалення актуальних законів програма реформування ЖКГ залишиться нічого не значущою декларацією

Казна та Політика
141
Програма реформування ЖКГ не запрацює без ухвалення законів "Про основні принципи державної житлової політики", "Про енергозбереження в будинках", про особливості оренди і концесії об'єктів теплопостачання, водопостачання і водовідведення.
Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.
Серед основних законів у сфері ЖКХ Кучеренко називає закон "Про основні принципи державної житлової політики", який, за його словами, задає систему координат, що визначають розвиток житлової політики і, відповідно, житлового законодавства, на далекосяжну перспективу.
"Без прийняття таких концептуальних документів неможливо рухатися вперед, долати хаос, суперечливість і популізм, властиві процесові законотворчості. Житловий кодекс, навколо якого вже років десять точаться дискусії, без визначення базових принципів житлової політики, у тому числі й непопулярних, нічого принципово не вирішить", - вважає міністр.
В той же час, унаслідок політичного протистояння "уряд - опозиція", законопроект "Про основні принципи державної житлової політики", як і інші законопроекти, необхідні для жорсткішого підходу до якості житлово-комунальних послуг, Верховною Радою не приймаються, відзначив він.
"Без прийняття цих законів сама Програма реформування ЖКГ залишиться просто декларацією. На жаль, початок виборчої кампанії вносить у її реалізацію серйозні корективи", - переконаний міністр.
За словами Кучеренка, у програмах практично у кожного кандидата в президенти, особливо не з владних структур, житлово-комунальна сфера стає одним з пунктів, спрямованих на залучення симпатій виборців.
"Мораторій на тарифи… тощо - це все вже було… А вслід за президентськими виборами йтимуть місцеві, і майже в кожному регіоні ставлення до ЖКГ має політичний характер. Яскравий приклад - Київ", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас