Кучеренко: Монополію місцевих властей у сфері ЖКГ необхідно руйнувати, але люди до цього не готові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучеренко: Монополію місцевих властей у сфері ЖКГ необхідно руйнувати, але люди до цього не готові

Казна та Політика
222
Монополію місцевих органів самоврядування у сфері ЖКХ необхідно руйнувати, але люди ментально до цього не готові, вважає міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.
"В місцевих органів самоврядування сконцентровано дуже багато функцій - вони і власники, і керуючі, самі собі встановлюють тарифи і самі себе контролюють. Така концентрація функцій недопустима, насамперед у сфері тарифної політики, контролю над фінансовими ресурсами, над якістю послуг. Треба зруйнувати цю монополію", - заявив міністр в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
В той же час, за словами Кучеренка, створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків українці не поспішають і ментально до цього не готові.
"Люди вкладають гроші в дорогі ремонти, але не розуміють одного: труб у будинку ніхто за них не поміняє. Люди ще ментально не готові бути власниками: вони квартири викупили, а будинок залишили "дядьку" з жеку. А та ж таки труба - це спільне майно людей, котрі живуть у цьому будинку. Треба навчитися керувати цими трубами, ліфтами, під’їздами, бойлерами. Люди не розуміють, що з приватизацією квартири вони взяли на себе обов’язок керувати своїм будинком, - і це найбільша проблема всієї реформи ЖКГ", - підкреслив міністр.
"З появою приватизованих квартир мали б створюватися кондомініуми, але люди на це не йдуть. Це найболючіша, зізнаюся, не до кінця зрозуміла для мене частина реформи, яку ми ретельно розроблятимемо і виноситимемо на обговорення громадськості, коли буде якась політична стабільність", - додав Кучеренко.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас