У Британії очікується нова хвиля корпоративних банкротств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії очікується нова хвиля корпоративних банкротств

Казна та Політика
229
На думку економістів, сповільнення темпів корпоративних банкротств у Британії буде нетривалим, повідомляє Daily Telegraph.
Офіційні дані показують, що кількість примусових і добровільних ліквідацій компаній в Англії й Уельсі в третьому кварталі знизилася на 4,7% в порівнянні з другим кварталом і склала 4716. Проте ця кількість на 14,6% більша, ніж в аналогічний період минулого року.
Невелике поліпшення економісти пов'язують зі зниженням процентних ставок і пожвавленням економіки. Проте воно становить різкий контраст з кредитною кризою і рецесією на індивідуальному рівні. За даними британського Управління по банкротствах, в третьому кварталі оголосили себе банкротами 35242 людини, що на 28% більше, ніж в аналогічний період минулого року.
В третьому кварталі зареєстровано 1301 примусову ліквідацію компаній, що на 12,9% менше, ніж торік, проте кількість добровільних ліквідацій склала 3415, що на 30,2% більше, ніж роком раніше.
Економісти і консультанти з більшою симпатією ставляться до підходів банків та інших кредитних установ, які сприяли зниженню числа банкротств у третьому кварталі, проте попереджають, що попереду їх чекають нові потрясіння, оскільки зростання безробіття і зменшення капіталів створюють напруженість.
Ліз Бінгем з Ernst & Young заявила: "Ми чекаємо нової хвилі реструктуризацій весною 2010 року, коли безробіття почне чинити явний вплив на економіку, а дія заходів зі стимулювання ослабне".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас