Експерт: Відсутність у держбюджеті-2010 коштів на компенсацію різниці в тарифах призведе до зростання тарифів на ЖКП на 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відсутність у держбюджеті-2010 коштів на компенсацію різниці в тарифах призведе до зростання тарифів на ЖКП на 70%

Енергетика
262
В зв'язку з тим, що в проекті Державного бюджету на 2010 рік не передбачено коштів на компенсацію різниці в тарифах, тарифи на житлово-комунальні послуги (ЖКП) можуть зрости на 70%.
Таку думку висловив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства і регіональної політики Олександр Попов.
Він пояснив, що Україна отримувала газ на кордоні з Росією за ціною 220 дол., а підприємствам комунальної теплоенергетики для виробництва теплової енергії для населення він продавався в два рази дешевше.
"Ось ці 110 дол. на кожній тисячі кубічних метрів блакитного палива компенсувалися з державного бюджету. Ця сума, хоч і не в повному обсязі, але все-таки в нинішньому році в бюджеті була закладена. А наступного року, як випливає з сьогоднішньої заяви міністра житлово-комунального господарства, ці гроші в Держбюджеті не закладені. Тому вірогідність того, що 110 дол. різниці між ціною на газ уряд має намір перекласти на плечі населення, вірніше, на їхні кишені, стає реальністю. Таким чином, підвищення тарифів у сфері ЖКГ наступного року може скласти в абсолютних величинах плюс 6 млрд. гривень", - сказав О.Попов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас