На розробку генплану столиці виділять додатково 9,5 млн. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розробку генплану столиці виділять додатково 9,5 млн. гривень

Казна та Політика
110
Комісія Київради з питань бюджету і соціально-економічного розвитку підтримала пропозицію в.о. начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища КМДА Сергія Броневицького про виділення додатково 9,5 млн. грн. на роботи з підготовки нового генплану Києва.
18 вересня 2008 року, на сесії Київради депутати прийняли рішення про розробку нового плану розвитку столиці до 2025 року, створивши для цього робочу групу. У новому генплані планується визначити зони охорони пам'ятників та історичні ареали, для яких будуть встановлені особливі режими забудови, гранична щільність і поверховість забудови. Програма-завдання генплану також передбачає реконструкцію 49 парків і 84 скверів, відродження річки Либідь та інших малих київських річок, повідомляє Комерсант-Україна.
Документ також передбачає збільшення площі автодоріг у чотири рази, будівництво в центрі міста двох'ярусних тунелів і естакад, а також 26 мільйонів кв. м житла.
Як повідомив Сергій Броневицький, необхідність в додаткових коштах виникла у зв'язку із заборгованістю його управління перед 22 організаціями-підрядниками за вже проведені роботи з розробки концепції генплану, відзначає видання.
Раніше, на пленарному засіданні Київради 8 жовтня, Броневицький повідомив, що, згідно з затвердженим робочою групою графіком, концепція генплану столиці має бути підготовлена до закінчення цього року і винесена на розгляд депутатів у березні 2010 року.
За оцінкою Сергія Броневицького, загальний кошторис розробки генплану Києва складає 23,4 мільйона гривень.
За матеріалами:
Прометр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас