Чистий збиток Royal Bank of Scotland в III кварталі склав 2,99 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий збиток Royal Bank of Scotland в III кварталі склав 2,99 млрд дол.

Казна та Політика
186
Чистий збиток британської банківської групи Royal Bank of Scotland Group (RBS) в III кварталі 2009 року склав 1,8 млрд. фунтів стерлінгів ($2,99 млрд) - проти прибутку роком раніше у розмірі 871 млн. фунтів. Про це повідомляється в прес-релізі RBS, опублікованому в п'ятницю.
RBS списав за квартал 3,3 млрд. фунтів по "поганих" боргах і похідних інструментах. Операційний збиток банку склав у липні-вересні 1,5 млрд. фунтів - на 57% менше, ніж за попередній квартал. За вирахуванням списань RBS показав в III кварталі операційний прибуток у розмірі 1,75 млрд. фунтів - на 55% вище за аналогічний скоректований показник річної давності.
Нагадаємо, що Royal Bank of Scotland постраждав від глобальної фінансової кризи сильніше за більшість європейських банків. Минулого року уряд Великобританії був змушений надати банку фінансову допомогу у розмірі 20 млрд фунтів стерлінгів. У обмін держава отримала 70% акціонерного капіталу RBS і найближчим часом доведе свою частку до 84% за умовами так званої Програми захисту активів (Asset Protection Scheme, APS). В рамках цієї програми британський уряд узяв на себе гарантії по "токсичних" активах RBS обсягом 282 млрд. фунтів. Royal Bank of Scotland, у свою чергу, зобов'язався протягом 4 років скоротити свою мережу в Британії на 14%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас