У податковій говорять про спекуляції в кожній 10-й вінницькій аптеці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У податковій говорять про спекуляції в кожній 10-й вінницькій аптеці

Казна та Політика
302
Вінницькі податківці викрили факти спекуляції антивірусними медпрепаратами: перевищення граничних цін виявлено майже в 20 з 200 перевірених аптек.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі податкової міліції ДПА у Вінницькій області.
Відповідно до повідомлення, завищення роздрібних цін податківців констатували в Козятинському, Іллінецькому, Хмельниківському районах Вінницької області.
За інформацією податківців, майже в половині з перевірених податківцями аптек області виявлено дефіцит антивірусних препаратів. В той же час, як констатували податківці, повідомлення про захворювання викликало ажіотаж і призвело до масової скупки ліків в аптеках, зокрема, протизастудних ліків, марлевих пов'язок, бинтів.
Сьогодні з складу співробітників податкової служби області створено 15 мобільних груп, які регулярно перевіряють аптечні установи на наявність необхідних лікарських засобів і дотримання вимог цінової політики.
"Наша мета - забезпечити цивілізовані умови реалізації медичних препаратів, засобів лікування і профілактики, необхідних для подолання епідемії грипу. Насамперед, це недопущення реалізації через аптечні мережі неврахованих медпрепаратів, негайне припинення спекулятивного завищення цін на ліки і вироби медичного призначення, виявлення і вилучення із звернення неякісних лікарських засобів. Порушникам доведеться сплатити чималі штрафи, які нерідко перевищують суми зароблених на масовій паніці грошей", - сказав перший заступник голови ДПА у Вінницькій області Василь Дремлюга.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас