Збитки British Airways збільшились до 232 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки British Airways збільшились до 232 млн євро

Казна та Політика
94
Чистий збиток British Airways Plc. (ВА) за перше півріччя 2009 р. збільшився в 5 разів. Його сума становить близько 232 млн євро. За аналогічний період минулого року збитки компанії British Airways становили 47 млн євро. Про це повідомляється у фінансовому звіті компанії.
Авіакомпанія також повідомила, що за шість місяців цього року прибутки знизилися на 13,7% і становлять 4,57 млрд євро.
Глава BA Уїллі Уолш в інтерв'ю ВПС заявив, що останні 12 місяців були найпростішими в історії компанії.
"Авіаіндустрія продовжує переживати кризу, і цього року прибутки, швидше за все, будуть менші на 1 млрд фунтів стерлінгів", - підкреслив він.
Компанія пов'язує отримані результати з украй важкими умовами на ринку. У зв'язку із зниженням попиту на авіаперевезення ВА має намір продовжити програму зі зменшення витрат.
Авіаперевізник вже оголосив про можливе скорочення 1200 співробітників. Таким чином, до березня 2010 кількість звільнених з компанії становитиме 4900 осіб.
У зв'язку з цим, дехто із співробітників ВА загрожує проведенням страйку.
"Всім авіакомпаніям доводиться вирішувати ті ж самі проблеми. І зміни в діяльності компанії абсолютно необхідні для того, щоб поліпшити нашу ділову активність", - сказав Уолш.
В той же час легітимність дій керівництва компанії British Airways зараз розглядається у Високому суді Лондона.
British Airways - одна з найбільших міжнародних компаній з найбільшою протяжністю авіаліній. Вона була заснована в 1974 році. Авіакомпанія "British Airways" входить до об'єднання "British Airways Group", яке складається з низки допоміжних компаній, таких як "British Airways Holidays Limited" і " British Airways Travel Shops Limited".
Компанія British Airways забезпечує своїх пасажирів регулярними авіарейсами в більш ніж 550 напрямках в усьому світі в найбільші міста і країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас