Росія не буде послаблювати міри стимулювання економіки ще кілька років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не буде послаблювати міри стимулювання економіки ще кілька років

Казна та Політика
203
Росія не послаблюватиме стимулюючі заходи ще декілька років, заявив міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, у зв'язку з тим, що найбільший експортер енергоресурсів в світі користується зростанням цін на нафту, аби збільшити витрати і привести економіку до відновлення від рецесії, передає агентство Bloomberg.
"Вихід з цих заходів може тривати кілька років, і весь цей час ми зводитимемо бюджет з дефіцитом, - заявив Кудрін журналістам вчора в Лондоні. - Ми профінансуємо цей дефіцит на ринках капіталу".
Росія надає близько 2,5 трлн. рублів ($86,2 млрд.) для зміцнення економіки шляхом надання податкових пільг, гарантій позик, субсидій і виплат. Ці заходи, за словами Кудріна, призвели до дефіциту бюджету, еквівалентного 7,7% від ВВП цього року.
В зв'язку з цим російський уряд після багаторічної перерви наступного року планує вийти на ринок євробондів. У Лондоні Кудрін і перший заступник голови Центробанку Олексій Улюкаєв зустрічалися з потенційними інвесторами. Після презентації єврооблігацій міністр фінансів заявив, що якщо ціни на нафту наступного року будуть більші запланованих в бюджеті $58 за барель, то обсяг зарубіжних запозичень може бути понижений з передбачуваних $18 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас