Покупці не квапляться фіксуватись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупці не квапляться фіксуватись

Фондовий ринок
246
В четвер ринок відкрився зростанням котирувань p більшості паперів при незначних обсягах торгів на суперечливому зовнішньому фоні
Напередодні комітет з відкритих ринків ФРС США залишив облікову ставку без змін, а нафтові ф'ючерси торгувалися біля позначки $80.
"Невдовзі українські індекси послідували за основними європейськими майданчиками нижче за рівень вчорашнього закриття. Проте протягом торговельної сесії ринок слідував позитивній динаміці, яка отримала значне прискорення після виходу в США даних із безробіття і продуктивності праці, аналітиків", що значно перевищили очікування, - зазначив інвестиційний консультант ІК Dragon Capital В'ячеслав Орлюк. При цьому, за його словами, інтерес інвесторів до покупки найбільш ліквідних українських акцій першого і другого ешелонів зростав, а до кінця торговельної сесії інвестори в своїй більшості вважали за краще не фіксувати прибуток сподіваючись на продовження "ралі" в п'ятницю. За підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 2,12% - до 1528,93 пунктів, індекс ПФТС - на 1,92%, до 619,44 пунктів.
Як зазначила Анфіса Анікушина, фахівець департаменту міжнародних продажів інвестиційної групи "Сократ", основна підтримка протягом дня виявлялася акціям першого ешелону, що входять в індексний кошик, особливо її металургійній складовій ("Азовсталь", Алчевський меткомбинат і ін.), хоча гірше за ринок виглядали акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-0,57%).
"З великою часткою вірогідності можна передбачити, що ринок продовжить слідувати позитивній динаміці в першій половині торговельної сесії в п'ятницю, чому сприяє зростання основних американських індексів на відкритті, - вважає В'ячеслав Орлюк.- Хоча не можна виключити і того, що не знайшовши підтримки з боку нерезидентів і в переддень публікації в США звіту з ринку праці за жовтень, місцеві гравці вважатимуть за краще зафіксувати прибуток по найбільш ліквідних акціях, що значно зросли за останні дні, і відкласти купівлю на наступний робочий тиждень".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас