У Росії заборонять продавати горілку дешевшу 90 рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії заборонять продавати горілку дешевшу 90 рублів

Казна та Політика
180
На сайті Росалкоголю з'явився проект наказу керівника служби Ігоря Чуяна про порядок визначення мінімальних цін на горілку, лікеро-горілчану та іншу алкогольну продукцію міцніше 28%, - як російського виробництва, так й імпортну, пише газета "Відомості".
Обов’язкові мінімальні ціни на алкоголь, як сказано в проекті, визначатимуться шляхом складання відпускної ціни заводу (складається з собівартості при мінімальному рівні рентабельності, акцизу, ПДВ) і оптової та роздрібної надбавок (обидві - з ПДВ). Аналогічне відомство пропонує розраховувати й мінімальні ціни на імпортний алкоголь, тільки замість собівартості виробництва враховуватиметься митна вартість і мито.
Імпортна продукція не може коштувати в Росії дешевше від російських аналогів, вважають автори наказу. Розрахунок мінімальних цін проводитиметься щороку і встановлюватися за два місяці до закінчення поточного року наказом Росалкогольрегулювання. Вони будуть обов'язкові для застосування на всій території Росії, йдеться в проекті.
Служба вже зібрала інформацію про собівартість виробництва алкогольної продукції міцністю більше 28 градусів, розміри відпускних цін і націнок майже в усіх регіонах і на підставі цих даних провела розрахунок мінімальних цін, повідомив представник Росалкоголю. Мінімальна оптова надбавка виявилася 10%, роздрібна - 15%, але середній показник вищий, продовжує він.
Говорити про точну мінімальну ціну представник служби відмовився: ще не ухвалені поправки до Податкового кодексу, що індексують ставки акцизу. "Поки мова йде про визначення мінімальних цін на горілку. Сама ціна буде введена окремим наказом, після чого вона стане обов'язковою для всіх підприємств торгівлі", - сказав представник Росалкоголю.
Недотримання цих цін за чинним законодавством каратиметься штрафом в 100 000 руб., в поправках до закону про держрегулювання виробництва і оборот спирту і алкоголю пропонується за недотримання мінімальних цін позбавляти торговця ліцензії.
Зараз легальна горілка коштує не менше 88-90 руб. за півлітрову пляшку, повідомив представник Союзу виробників алкогольної продукції Дмитро Добров.
За підрахунками заступника гендиректора "Російського алкоголю" Кайрата Жангозіна, найдешевша легальна горілка може коштувати в магазині 109,2 руб. Її ціна складається з акцизу в 38,2 руб., ПДВ в 10,68 руб., вартості комплектуючих (спирт, пляшка тощо) в 14 руб., накладних витрат в 5 руб. При мінімальному прибутку заводу в 2,12 руб. відпускна ціна пляшки складе 70 руб.
Далі вона надходить дистриб'юторам, які не погоджуються працювати менше ніж за 20%, і в магазин пляшка поставляється вже за 84 руб., продовжує Жангозін. Середня ж роздрібна націнка, за його спостереженнями, - близько 30%. "Auchan може працювати з націнкою і в 5% за рахунок великих обсягів продажу, але більшість магазинів поблизу будинків мають для виживання накидати 20-30%", - стверджує Жангозін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас