Європейські індекси зростають в четвер на сильній звітності та хорошій статистиці із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси зростають в четвер на сильній звітності та хорошій статистиці із США

Фондовий ринок
76
Європейські фондові індекси зростають в четвер на сильній корпоративній звітності, а також позитивній статистиці з економіки США, повідомило агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 піднявся під час торгів на 0,9%.
Згідно з попередніми даним міністерства праці, продуктивність праці в США в третьому кварталі 2009 року збільшилась на 9,5% в річному вираженні, що є рекордом за шість років. Аналітики прогнозували підвищення цього показника на 6,5%.
При цьому вартість робочої сили в попередньому кварталі зменшилась на 5,2%, тоді як експерти чекали зниження на 4,2%.
Крім того, кількість заяв на отримання виплат із безробіття в США зменшилась минулого тижня на 20 тис. - до 512 тис. - мінімального рівня з січня. Ринок прогнозував скорочення на 8 тис.
BNP Paribas, найбільший банк Франції, оголосив в четвер про збільшення чистого прибутку в третьому кварталі цього року на 45% завдяки придбанню активів Fortis і високій виручці від інвестиційно-банківської діяльності. Чистий прибуток банку становить 1,31 млрд євро, перевищивши середній прогноз експертів в 1,26 млрд євро.
Вартість акцій BNP Paribas піднялася на 3,5%.
Папери бельгійського ритейлера Delhaize Group подорожчали на 5,5%. Компанія збільшила прибуток в минулому кварталі значніше, ніж чекав ринок, і поліпшила прогноз на рік.
Фінансові показники 120 з 199 компаній з індексу Dow Jones Stoxx 600, що опублікували звітність за третій квартал, перевершили прогнози аналітиків.
"Корпоративна звітність та економічні дані показують позитивні тренди, - говорить Манфред Хофер з LGT Capital Management. - Ми бачили лише декілька негативних моментів, але в цілому спостерігається тенденція до поліпшення ситуації".
В четвер Банк Англії і Європейський центральний банк (ЕЦБ) провели засідання, під час яких прийняли рішення залишити незмінними базові відсоткові ставки відповідно на рівні 0,5% і 1% річних. Британський ЦБ також оголосив про збільшення обсягу програми викупу активів на 25 млрд фунтів стерлінгів ($41 млрд) - до 200 млрд фунтів.
Ціна акцій Ahold NV підскочила на 5,1% після того, як голландський ритейлер повідомив про повернення голови його американського підрозділу до Нідерландів в рамках реорганізації структури вищого управління компанією. Цей крок дозволить операційним директорам європейського і американського підрозділів - Діку Боєру і Лорану Бенджамину - присвятити більше часу пошуку можливостей для зростання компанії "На старих і нових ринках", зазначають в Ahold.
Папери ITV Plc, найбільшої у Великобританії приватної телевізійної компанії, подорожчали на 10%. Компанія прогнозує збільшення доходів від продажу реклами в грудні, відзначаючи загальну стабілізацію ринку.
Акції німецького виробника програмного забезпечення Software AG подорожчали на 10% після того, як компанія поліпшила прогноз виручки і прибутку на рік.
Котирування акцій Zurich Financial і Commerzbank опустилися відповідно на 4% і 4,9%. Чистий прибуток швейцарського страховика в третьому кварталі не виправдав прогнозів ринку, тоді як падіння вартості акцій Commerzbank відображає слабкі очікуванян німецького банку на четвертий квартал.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 в четвер виріс на 29,32 пунктів (1,06%) - до 2792,61 пунктів.
Британський FTSE 100 піднявся на 25,17 пункти (0,49%) - до 5133,06 пунктів.
Французький індекс CAC 40 до цього часу збільшився на 38,67 пункти (1,05%), склавши 3709 пунктів.
Німецький DAX додав 40,33 пункти (0,74%), склавши 5484,56 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас