Український ринок акцій закрився в четвер зростанням на позитивній зовнішній кон'юнктурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрився в четвер зростанням на позитивній зовнішній кон'юнктурі

Фондовий ринок
80
На українському ринку акцій в четвер продовжили переважати "бичачі" настрої, підтримані в другій половині дня позитивними новинами із-за океану: за підсумками дня індекс "Української біржі" зріс на 2,12% - до 1528,93 пунктів, індекс ПФТС - на 1,92%, до 619,44 пунктів.
"Дві третини торговельного дня український ринок акцій хоч і знаходився в "плюсі", але дотримувався "бічного" тренду на тлі невисокої активності гравців. Проте з відкриттям американських майданчиків в "плюсі", активність торгів на українських майданчиках різко виросла", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" трейдер інвестиційної компанії Concorde Capital Аліса Тихомирова.
За її словами, основний обсяг торгів на українських майданчиках припав на останні дві години до закриття сесії (у 17:00 кв) після низки позитивних новин зі світових ринків: хорошої статистики після безробіття і зростання продуктивності праці в США, фінансовому звіті Cisco Systems за третій квартал.
"В цілому вказані новини дали потужний імпульс до зростання фондовим ринкам Європи, США і світу, що залишився, за винятком Азії, яка відіграє ці новини в п'ятницю", - підсумувала А.Тихомирова.
Як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, внутрішній інформаційний фон в четвер був нейтральним, негативу додає лише невизначеність з майбутньою оплатою імпортованого в жовтні природного газу НАК "Нафтогаз України".
На "Українській біржі" в четвер лідерами зростання стали акції меткомпаній: Алчевського меткомбінату (+7,09%), "Азовсталі" (+5,51%) та Єнакіївського метзаводу (+3,69%).
На "Українській біржі" укладено 1720 операцій на суму 31,8 млн грн.
На ПФТС в четвер в лідерах за обсягом торгів були акції Алчевського меткомбінату (2,3 млн грн.), Єнакіївського метзаводу (1,9 млн грн.) і "Центренерго" (1,9 млн. грн.). Найбільше зростання продемонстрували також акції металургійних компаній, також позитивну динаміку показали акції банків.
На ПФТС в це день укладені операції з акціями на суму 12,686 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас