Регламентовані перевірки банківських установ необхідні банкам України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регламентовані перевірки банківських установ необхідні банкам України

34
З 20.10.2002р. набирає сили «Положення про порядок проведення виїзних перевірок щодо дотримання банками і фінансовими установами вимог валютного законодавства України», затверджене постановою Правління НБУ від 20.09.2002 № 352.
Президент Асоціації «Київський Банківський Союз», народний депутат України, заслужений юрист так коментує його значення для банків України:
«Хочу відзначити, що Положення, прийняте НБУ, має дуже велике значення для банківських установ, оскільки детально регламентує процедуру проведення перевірок НБУ щодо дотримання банками вимог валютного законодавства України. Раніше деталі порядку проведення таких перевірок не були закріплені в жодному нормативно-правовому акті НБУ. Так, у Положенні визначаються види перевірок (планові і позапланові), періодичність їхнього проведення, питання, що підлягають перевірці в банку, перелік документів, що обов'язково повинні мати при собі перевыряючы для того, щоб мати право проводити перевірки. Крім того, у зазначеному Положенні визначаються особи, що мають право приймати рішення про проведення позапланової перевірки банківських установ, і підстави для проведення позапланових перевірок. Таким чином, із вступом у силу даного Положення банки зможуть:
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас