Промвиробництво у Великобританії у вересні зросло більше, ніж очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво у Великобританії у вересні зросло більше, ніж очікувалося

Казна та Політика
138
Промислове виробництво у Великобританії у вересні зросло на 1,6% в порівнянні з попереднім місяцем, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані Національного статистичного управління.
Аналітики чекали підвищення показника на 1,2%.
В серпні промвиробництво скоротилося на переглянутих 2,6% в порівнянні з липнем (раніше повідомлялося про зниження індикатора на 2,5%).
Зменшення промислового виробництва у вересні в порівнянні з тим же місяцем 2008 року склало 10,3%, збігшись з експертним прогнозом. Даний показник за попередній місяць склав 11,5%, а не 11,2%, як було оголошено раніше.
Виробництво в обробній промисловості зросло у вересні на 1,7% за місяць і скоротилося на 9,3% за рік. Експерти чекали, відповідно, підвищення першого показника на 1% і зменшення другого на 9,7%.
"Промислове виробництво має відновлюватися в четвертому кварталі, - відзначив економіст Investec Securities Девід Пейдж. - Ймовірно, ми побачимо бурхливе зростання. Починає підвищуватися оптимізм стосовно експорту".
Промислове виробництво знизилося на 0,8% в третьому кварталі в порівнянні з попередньою оцінкою скорочення на 0,7%, що містилася в даних про ВВП за квартал. Проте перегляд показника не вплинув на дані про ВВП, падіння якого в липні-вересні, ймовірно, буде підтверджено на рівні 0,4%. Рецесія у Великобританії триває вже 6 кварталів поспіль, що є найтривалішим періодом з початку збирання даних в 1955 році.
Серед 13 основних галузей промисловості в 10 було відмічено зростання, три пережили скорочення виробництва у вересні. Найбільше підвищення було зафіксоване у виробництві електричного і оптичного устаткування, за яким ідуть транспортні товари.
В четвер Банк Англії проведе щомісячне засідання за визначенням кредитно-грошової політики. Як очікується, ЦБ Великобританії збереже базову процентну ставку на поточному рівні 0,5% річних і збільшить пакет викупу активів з 175 млрд фунтів стерлінгів до 225 млрд фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас