Холдинг Баффета може втратити вищі кредитні рейтинги від S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Холдинг Баффета може втратити вищі кредитні рейтинги від S&P

445
Інвестиційний холдинг мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway може втратити найвищі кредитні рейтинги від Standard & Poor's у зв’язку з придбанням залізничної компанії Burlington Northern Santa Fe (BNSF). Агентство внесло рейтинг "AAA" компанії Баффета до списку на перегляд з можливим пониженням, пояснивши це тим, що придбання BNSF може погіршити її становище з ліквідністю і капітал.
За оцінкою S&P, значна частина оборудки буде сплачена за рахунок коштів від страхових операцій Berkshire, і це негативно вплине на ліквідність і достатність капіталу страхового бізнесу Berkshire, який є для холдингу ключовим.
У вівторок Berkshire Hathaway оголосила про досягнення домовленостей з BNSF про покупку 77,4% акцій компанії за $26 млрд готівкою і цінними паперами, що оцінює всю залізничну компанію в $34 млрд. Berkshire вже володіє 22% акцій BNSF. Передбачається, що готівкова складова трансакції складе близько $16 млрд, решта буде сплачена акціями Berkshire. Як вказав Баффет, після завершення угоди у Berkshire залишиться дуже комфортний обсяг сукупних готівкових коштів - $20 млрд.
Цього року Berkshire Hathaway вже позбулася вищих кредитних рейтингів від агентств Moody's і Fitch Ratings, що пояснювалося погіршенням структури пасивів Berkshire через переоцінку портфеля деривативів, прив'язаних до фондових індексів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас