Британський уряд надасть кредит на суму 40 млрд дол. Royal Bank of Scotland — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський уряд надасть кредит на суму 40 млрд дол. Royal Bank of Scotland

Казна та Політика
249
RBS отримає кредит і продасть частину активів державі.Британський уряд надасть стабілізуючий кредит на суму понад 40 млрд дол одному з найбільших британських банків "Royal Bank of Scotland" (RBS), повідомляє РБК daily.
Це станеться в рамках започаткованої 3 листопада урядом Великобританії програми із реструктуризації банків з великою державною участю. Першим кроком цієї програми стало надання чергового кредиту для стабілізації у розмірі 41,7 млрд дол банку RBS. В результаті реструктуризації державна участь в RBS буде збільшена з 70,3 до 84,4%. Раніше таку ж фінансову підтримку від держави отримав інший великий банк Lloyds Banking Group. Сумарний обсяг допомоги з боку влади досягне 74,5 млрд дол., що стане рекордною сумою, котра будь-коли надавалась у світі на порятунок одного банку.
Водночас ці два банки будуть вимушені продати частину активів державі.
Справа в тому, що раніше Єврокомісія угледіла в настільки потужній державній підтримці ознаки порушення конкуренції і наполягла на скороченні розмірів допомоги фінансовому гігантові. За підсумками переговорів RBS пообіцяв продати свої відділення в Англії і Уельсі, шотландські підрозділи банку NatWest, а також розлучитися зі страховими компаніями Churchill і Direct Line. А кілька днів тому банк "Royal Bank of Scotland" заявив про звільнення близько 3,7 тис. співробітників в своїх підрозділах на території Великобританії. Скорочення співробітників почнуться не раніше травня 2010 року. При цьому працівники звільнятимуться в примусовому порядку лише в крайньому випадку.
Очікується, що Єврокомісія в цілому схвалить план реструктуризації RBS вже на цьому тижні.
На думку експертів, вплив держави на політику фінансових інститутів за підсумками глобальної кризи продовжуватиме зростати не лише у Великобританії, але і в інших європейських країнах. Втім, в більшості випадків це слід розглядати як розумну плату за порятунок від фінансового краху. «Уряди європейських країн вимушені уважніше наглядати за фінансовою системою і, відповідно, контролювати її. Думаю, що і зараз, і після закінчення кризи цей вплив буде істотним», - сказав РБК daily директор казначейства Євразійського банку розвитку Сергій Єлагін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас