Індекси Європи зросли в середу майже на 2% після падіння до мінімуму за місяць у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи зросли в середу майже на 2% після падіння до мінімуму за місяць у вівторок

Фондовий ринок
84
Фондові індекси Європи в середу зросли на 1,7-2,4% слідом за виходом сильної звітності деяких компаній, у вівторок індикатори опускалися до мінімуму за місяць, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів у середу зріс на 1,8%. Зростання спостерігалося у всіх 19 галузевих групах. Таким чином, індикатор відірвався від мінімуму за місяць, досягнутого днем раніше. Індекс досяг максимуму за рік 19 жовтня і відтоді знизився більш ніж на 4%, оскільки інвестори стурбовані невиправданістю ралі, що спостерігається з березня, в процесі якого індекс зріс вже на 51%.
Другий за величиною ринкової вартості банк Франції Societe Generale, а також оператор найбільшої у Великобританії мережі магазинів одягу і взуття Marks&Spencer опублікували сильну звітність за підсумками третього кварталу 2009 року.
Акції Societe Generale зросли на 4,6% після того, як стало відомо, що чистий прибуток за підсумками липня-вересня поточного року виріс удвічі - до 426 млн євро в порівнянні з 183 млн євро за аналогічний період минулого року.
Папери Marks&Spencer подорожчали на 6%. Рітейлер повідомив про чистий прибуток в 224,3 млн євро в порівнянні з прогнозами аналітиків, що чекали, що показник буде на рівні 201 млн євро.
Другий за величиною виробник спортивного одягу і аксесуарів Adidas зафіксував прибуток за підсумками липня-вересня на рівні 213 млн євро, що перевершило прогнози експертів. Папери компанії подорожчали на 3,8%.
Ринкова вартість другого за величиною власника мережі магазинів одягу у Великобританії Next Plc. зросла на 5,6%. Компанія повідомила про збільшення продажів за підсумками третього кварталу і підвищила прогноз обсягу продажів в передсвятковий період в кінці року.
Акції Renault, другого за величиною автовиробника Франції, збільшилися в ціні на 4,1% услід за повідомленням, що Nissan Motor Corp., 44% якого належать Renault, зменшив прогноз чистого збитку за підсумками року.
Зростання вартості кольорових металів сприяло збільшенню котирувань гірничодобувних компаній. Папери ВНР Billiton подорожчали на 3,3%, Rio Tinto - на 2,8%.
Папери ірландських банків відіграли падіння попереднього дня. Акції Bank of Ireland злетіли на 25% після того, як банк підтвердив свій колишній прогноз по збитках від кредитів у найближчі три роки і заявив, що економічний спад, можливо, сповільнюється. На цих вістях збільшилася ціна іншого ірландського банку Allied Irish Banks - на 17%.
Котирування паперів Carlsberg впали на 5,3% після того, як компанія повідомила про менший, ніж очікувалося, чистий прибуток за підсумками третього кварталу і скоротила прогноз виручки за підсумками року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас