Більшість індексів США зросли в середу після заяв ФРС, ф'ючерси в четвер знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів США зросли в середу після заяв ФРС, ф'ючерси в четвер знижуються

Фондовий ринок
80
Більшість фондових індексів США зросли за підсумками торгів у середу услід за появою вістей про подальшу стратегію Федеральної резервної системи (ФРС), повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів уранці в четвер демонструють зниження: грудневі контракти на S&P 500 втратили 0,36%, на Dow Jones - 0,33%.
Більшість індексів збільшилися і у вівторок на тлі зростання активності у сфері злиття і поглинань в транспортній і машинобудівній галузі, гірше за ринок виглядали акції високотехнологічного сектора.
Індекс S&P 500 зріс за підсумками торгів у вівторок на 0,2%, а Dow Jones Industrial Average втратив 0,2%.
Федеральна резервна система (ФРС) в середу зберегла курс на підтримку мінімальних процентних ставок протягом "тривалого періоду часу", вперше позначивши при цьому чинники, які братимуться до уваги при прийнятті ЦБ рішення про зміну монетарної політики.
Фраза про плани ФРС зберігати ставки на нинішній позначці ще впродовж "тривалого періоду часу" (на загальну думку, таким періодом є термін приблизно в 6 місяців) повторюється в заявах ЦБ з березня, і ринок нервово чекав, чи не дасть американський сигнал ЦБ про наближення термінів посилення монетарної політики.
В заяві ФРС йдеться, що нинішній курс може змінитися в разі зниження безробіття і підвищення інфляційних очікувань, чого поки не спостерігається.
В цій ситуації керівництво ЦБ одноголосно проголосувало за збереження ставки "овернайт" на рівні 0-0,25%.
Акції американської Aetna Inc., третьої за величиною компанії сфери медичного страхування в США, зросли на 6,4% після того, як на виборах губернаторів у штатах Нью-Джерсі й Вірджинія перемогли республіканці. Це, на думку інвесторів, може стати сигналом того, що реформа охорони здоров'я не буде ухвалена найближчим часом.
На цих же вістях на 5% зросли папери Cigna Corp., що займається страхуванням життя і здоров'я.
Акції гірничодобувних компаній додали в ціні на тлі зростання вартості золота і міді.
Ринкова вартість Freeport-McMoram підскочила на 2%. U.S, Steel - на 1%.
Котирування цінних паперів Ambac Financial, другого за величиною в країні страховика облігацій, злетіли на 40% після публікації дуже обнадійливої звітності за підсумками третього кварталу 2009 року. Акції найбільшого страховика облігацій MBIA Inc. підскочили на 11%.
Ціна акцій Walt Disney Co. зросла на 2,8% після повідомлення, що уряд Китаю дозволив компанії побудувати парк розваг в Шанхаї.
Папери McDonald's подорожчали на 2,1% після того, як EVA Dimensions поліпшила рекомендації для акцій компанії до "купувати" з "тримати".
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу збільшився на 30,23 пункту (0,31%) - до 9802,14 пункту.
Standard & Poor's 500 зріс на 1,09 пункту (0,1%), склавши 1046,5 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 1,8 пункту (0,09%) - до 2055,52 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас