МВФ досяг згоди з сербським урядом про виплату чергового траншу кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ досяг згоди з сербським урядом про виплату чергового траншу кредиту

Кредит&Депозит
101
Місія Міжнародного валютного фонду досягла згоди з сербським урядом про виплату чергового траншу кредиту по порятунку країни від фінансового колапсу, передає Bloomberg.
Виконавча рада МВФ проведе голосування з питання надання наступної частини кредиту розміром 3 млрд. євро ($ 4,4 млрд) в наступному місяці, заявив сьогодні в Бєлграді Альберт Єгер, який очолює місію МВФ. Він, проте, не назвав конкретних цифр.
Керівник Народного банку Сербії Радован Єлашич попередив про те, що країні загрожує боргова криза. За словами експерта, банкротство може стати наслідком постійного збільшення державного боргу, який досяг вже 32% ВВП.
Під час переговорів з МВФ про надання кредиту Бєлград обіцяв утримати дефіцит державного бюджету на рівні не більше 4% ВВП, відмовившись при цьому підвищувати податки. Уряд також зобов'язався радикально скоротити як витрати на утримання місцевих чиновників, так і саму чисельність адміністративного апарату. Та поки обіцянки уряду Сербії залишаються лише на папері, а саму реформу державного адміністративного апарату так і не розпочато.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас