Герман підрахувала, скільки кожен українець витратив на ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман підрахувала, скільки кожен українець витратив на ліки

Казна та Політика
1670
Ажіотаж, який уряд роздув навколо епідемії грипу в Україні, вже спорожнив гаманці українських громадян. Про це, виступаючи з парламентської трибуни, заявила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.
За її словами, "експерти підрахували, що в середньому кожен українець зараз витратив на ліки від ста до тисячі доларів. При цьому уряд не хоче платити підвищені зарплати і пенсії найбіднішим українцям - пенсіонерам і найменш забезпеченим".
Герман також додала, що виконуючий обов'язки міністра фінансів прямо закликає не виконувати закон про підвищення соцстандартів. "Я запитую сьогодні Генеральну прокуратуру: чому найвищий урядовець, який закликає саботувати виконання законів, досі не притягнутий до кримінальної відповідальності за це?" - запитала вона.
"Ми також маємо розуміти, що епідемія пройде, але люди не перестануть хворіти, тому що в квартирах холодно, тому що в школах не опалюється, і не опалюється в лікарнях, в інших бюджетних установах. І ми мусимо тут, у парламенті, заслухати уряд з питання про провал урядом підготовки до зими, до опалювального сезону, і ми повинні покарати винних в цьому. Тому що сьогодні вони закривають школи, прикриваючись епідемією. Після виборів вони вже не говоритимуть про епідемію, тому що їм вже ця тема буде не потрібна. Але в школах буде холодно, і наші діти хворітимуть", - додала Герман.
Також депутат запропонувала "притягти до відповідальності винних, які покликали на столичний майдан понад 150 тисяч людей в самий розпал епідемії грипу".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас