Економіка східної Німеччини зростає швидше, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка східної Німеччини зростає швидше, ніж очікувалось

Казна та Політика
295
Економічні показники східних федеральних земель Німеччини покращуються швидше, ніж передбачалося раніше, повідомляє "Німецька хвиля" із посиланням на дані експертів Інституту німецької економіки (IW).
В доповіді, оприлюдненій напередодні, наголошується, що в поточному році - через 20 років після падіння Берлінської стіни - ВВП в східній частині країни з розрахунку на душу населення досягло 70% західнонімецького показника.
Такого рівня планувалося досягти лише до 2028 року. А через 12 років, за прогнозами фахівців, східні федеральні землі Німеччини зможуть наздогнати за основними показниками слабкі в економічних відносинах федеральні землі західної частини країни - такі як Нижня Саксонія та Шлезвіг-Гольштейн.
Головною причиною настільки стрімкого економічного зростання експерти називають фінансову підтримку східних федеральних земель. Серед інших галузей економіки експерти відзначають розвиток промисловості. За даними IW, найшвидше розвивалася промисловість Тюрингії - на 10%. Водночас безробіття в східних регіонах Німеччини залишається вищім, ніж на заході країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас