Світовий банк підвищив прогноз економічного зростання в Китаї на 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк підвищив прогноз економічного зростання в Китаї на 2009 р.

Казна та Політика
211
Світовий банк підвищив прогноз зростання в 2009 р. в Китаї з 7,2% до 8,4%, але попередив, що для стійкого відновлення будуть потрібні зміни структури економіки з метою збільшення частки споживчих за рахунок витрат на держпідтримку промисловості й інвестицій, передає Associated Press.
Високі темпи відновлення докризових рівнів виробництва в Китаї призвели до збільшення прогнозу зростання в країнах, що розвиваються, Східної Азії на 1,3% до 6,7%. При цьому, якщо виключити Китай, то зростання складе всього 1%.
Зростання ВВП Китаю за січень-вересень 2009 р. склало 7,7%. Експерти вважають, що китайська економіка зростає за рахунок реалізації плану антикризової підтримки, розробленого урядом КНР і що передбачає вливання в економіку суми в 4 трлн. юанів ($586 млрд.).
Державна підтримка в Китаї складає більше чотирьох п'ятих економічного зростання країни цього року, вважає Світовий банк. На думку аналітиків СБ, такий розклад разом з іншими економічними факторами може спричинити серйозне посилення грошово-кредитної політики і призвести до нового відскоку назад.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас