НБУ не має грошей на боротьбу з грипом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не має грошей на боротьбу з грипом

Казна та Політика
1125
Національний банк, якого Верховна рада вчора зобов'язала виділити гроші для лікування і профілактики грипу в Україні, попередив, що 1 мільярда гривень він не має.
Про це пише видання "Комерсант-Україна".
Як відзначає видання, профінансувати витрати зобов'язали Нацбанк за рахунок перевищення валових доходів над видатками - сума коштів, яку планувалося направити на підготовку до Євро-2012, зменшена з 9,8 мільярдів гривень до 8,8 мільярдів гривень.
Але в Нацбанку запевняють, що розподіляти буде нічого. За словами першого заступника голови НБУ Анатолія Шаповалова, за підсумками 9 місяців прибуток центробанку склав всього 608 мільйонів гривень.
"Цю інформацію ми підготували для ради НБУ, але вона ще не збиралася. Тому, як 608 мільйонів гривень поділити і на Євро-2012, і на боротьбу з епідемією, нехай вирішує Кабмін", - резюмував він.
У Секретаріаті президента також вважають сумнівним джерело фінансування боротьби з грипом. "Те, що Нацбанк мав заплатити цього року згідно із законом, він заплатив. Використовувати НБУ під прикриттям боротьби з грипом - це дати хід емісійному фінансуванню витрат. А якщо НБУ не виділить необхідної суми, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватить його в небажанні боротися з грипом", - повідомило джерело в СП.
Нагадаємо, вчора Верховна рада внесла зміни до Закону "Про держбюджет на 2009 рік" і виділила 1 мільярд гривень на лікування і профілактику грипу в Україні. Законопроект №5301, внесений у Раду урядом вранці вчорашнього дня, підтримали 401 депутат.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас