Український ринок акцій 2-й день поспіль продемонстрував високу волатильність і закрився незначним зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій 2-й день поспіль продемонстрував високу волатильність і закрився незначним зростанням

Фондовий ринок
90
Український ринок акцій у вівторок проігнорував падіння провідних світових фондових майданчиків, продемонструвавши змішану динаміку котирувань акцій, що торгуються, і високу волатильність. Гравці не квапилися закривати свої позиції і фіксувати збитки, а від активних покупок інвесторів утримувала негативна зовнішня кон'юнктура.
За підсумками дня провідні фондові майданчики країни показали символічне зростання: індекс "Української біржі" - на 0,66%, до 1425,39 пункти, індекс ПФТС - на 0,09%, до 588,74 пункти.
Як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, негативна зовнішня кон'юнктура на європейських фондових ринках у вівторок обумовлена поганою звітністю за третій квартал європейських банків (Commerzbank AG, UBS AG). За його словами, це значною мірою тиснуло на фондові ринки, але і підтримало європейську валюту, яка зміцнювалася відносно американської валюти.
Крім того, Іванишин відзначив, що після новини про продаж 200 тонн золота Міжнародним валютним фондом Резервному банку Індії ціна на цей дорогоцінний метал наблизилася до історичного максимуму, а інвестори почали переоцінювати своє ставлення до ризикових активів.
Що стосується внутрішніх новин, повідомив експерт, то оприлюднення даних про виробничу статистику компаній ДМК у вівторок повністю проігнороване фондовим ринком.
Крім того, він відзначив підтримку Верховною Радою змін до держбюджету-2009: для боротьби з епідемією грипу буде виділено 1 млрд грн. "З одного боку, боротьба з епідемією грипу це позитивне рішення, а з іншого, в поточних умовах браку коштів в держбюджеті Кабінету міністрам знадобиться знаходити додаткові ресурси для фінансування вказаних змін, що чинитиме тиск на національну валюту", - вважає Іванишин.
Головну підтримку індексу "Української біржі" у вівторок надали акції "Мотор-Січі", які виросли на 4,28%. Найбільше падіння зафіксоване з акцій "Шахти "Красноармійської - західної №1" (-5,33%). У лідерах за обсягом торгів, окрім акцій "Мотор-Січі", - акції "Укртелекому" (-0,31%) і Єнакіївського метзаводу (+0,26).
На "Українській біржі" цього дня укладено 749 операцій на суму 18,8 млн грн.
На ПФТС у вівторок лідерами за об'ємом торгів стали акції Алчевського меткомбінату (+0,5%), "Азовсталі" (-0,51%), "Мотор-Січі" (+5,58%), "Центренерго" (+0,3%).
На ПФТС укладено операцій з акціями на суму 10,2 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас