Ющенко пропонує повертати заставу 2,5 млн грн., якщо кандидат не вийде в другий тур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко пропонує повертати заставу 2,5 млн грн., якщо кандидат не вийде в другий тур

Казна та Політика
1403
Президент Віктор Ющенко пропонує повертати заставу за участь в президентських виборах тим кандидатам, що наберуть 7% в першому турі, а також знятих з реєстрації рішенням Центрвиборчкому. Ці норми закладені в законопроекті №5263-2 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів Україні щодо виборів Президента Україні". Цей законопроект має розглядатися у Верховній Раді.
Президент пропонує доповнити статтю 49 чинного закону про вибори президента двома частинами. Одна з них передбачає повернення грошової застави в п'ятиденний термін після прийняття Центрвиборчкомом рішення про відмову в реєстрації кандидата.
Друга частина говорить про повернення застави кандидатові, або партії, що висунула його, якщо кандидат отримав не менше 7% голосів виборців, що взяли участь у голосуванні. Якщо кандидат набрав менше семи відсотків, то застава не повертається і перераховується до держбюджету.
Згідно з чинним законом про вибори президента, грошова застава складає 2,5 млн грн. Застава повертається тільки тим кандидатам, які вийшли в другий тур виборів.
Раніше віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) заявив, що "президент має всі підстави, і ми маємо всі підстави прогнозувати, що Віктор Ющенко може зайняти 3-е місце".
Заступник голови Секретаріату президента Марина Ставнійчук повідомила, що до різних судів подано декілька позовів про зняття Віктора Ющенка з реєстрації кандидатом в президенти. І він поки єдиний кандидат, чия участь у виборах оспорюється в суді.
Заступник голови СП Роман Безсмертний заявив, що Віктор Ющенко заплатив заставу 2,5 млн грн. "з власного рахунку".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас