КСУ визнав неконституційною постанову уряду, котра дозволяє використовувати внески на доброчинність на виплату зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КСУ визнав неконституційною постанову уряду, котра дозволяє використовувати внески на доброчинність на виплату зарплат

Казна та Політика
304
Конституційний суд України визнав неконституційними окремі положення постанови Кабінету міністрів України від 14 квітня 2009 р. №368 "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222". Відповідне рішення КСУ, прийняте 28 жовтня, оприлюднив сьогодні голова КСУ Андрій Стрижак, передає кореспондент РБК-Україна.
Це конституційне подання направив до КСУ Президент України Віктор Ющенко.
Абзацами третім, четвертим пункту 2 затверджених постановою змін абзац другий пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222 викладений в новій редакції: "Добродійні (добровільні) внески і пожертвування від юридичних і фізичних осіб можуть прямувати на виплату заробітної плати працівникам установ і закладів освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту і фізичного виховання".
Глава держави вважає, що таке рішення прийняте урядом без врахування вимог Конституції України і закону України "Про добродійність і добродійні організації.
Президент України наполягав, що таке право благодійників може бути змінене, обмежене лише шляхом внесення Верховною Радою України відповідних змін до закону України "Про добродійність і добродійні організації". На думку глави держави, видавши постанову, Кабінет міністрів України врегулював питання, яке належить до сфери законодавчого регулювання, узяв на себе повноваження Верховної Ради України і діяв всупереч загальним вимогам Конституції України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас