Казахстан завершить будівництво своїх ділянок міжнародних автодоріг до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан завершить будівництво своїх ділянок міжнародних автодоріг до 2015 року

Казна та Політика
187
Роботи з реконструкції та будівництва казахстанських ділянок міжнародних автотранспортних коридорів будуть завершені до 2015 року, повідомив міністр транспорту і комунікацій республіки Абельгази Кусаїнов на засіданні уряду в Астані.
За словами міністра, головним проектом поточного року є початок реконструкції казахстанської ділянки міжнародного транзитного коридору "Західна Європа - Західний Китай".
"Для створення можливості участі вітчизняних компаній в реалізації цього проекту коридор розбито на 33 ділянки, на стадії завершення конкурсні процедури з 18 ділянок, що проходять через Жамбильську та Кизилординську області. В кінці місяця планується підписати контракти і почати мобілізаційні роботи. З решти 15 ділянок конкурсні процедури будуть проведені в першому кварталі наступного року. Повне завершення робіт на цьому коридорі планується до 2013 року", - сказав Кусаїнов.
Міністр також нагадав, що основна частина будівництва транзитного коридору "Західна Європа - Західний Китай" на території Казахстану фінансується коштом міжнародних фінансових інститутів на загальну суму $3,4 млрд. "Всі фінансові питання за проектом практично вирішені. 4 угоди про надання позик на реалізацію проекту в поточному році ратифіковано в парламенті", - сказав він.
Довжина автокоридору "Західна Європа - Західний Китай" складає 8445 км., довжина казахстанської ділянки автокоридору складе 2787 км.
Кусаїнов також повідомив, що будівництво Великої Алма-Атинської кільцевої автодороги відкладається на пізніший термін. "З урахуванням можливостей республіканського бюджету на 2010 рік на пізніший термін відсунута реалізація цього проекту, не вирішено проблему викупу земель на суму 18,4 млрд тенге", - повідомив він на засіданні уряду.
Як повідомлялося, будівництва дороги оцінюється Мінтранскомом в $667 млн.
Велика Алма-Атинська кільцева автодорога, відповідно до проекту, пройде територією Карасайського, Ілійського і Талгарського районів Алма-Атинської області.
Загальна довжина шестисмугової автомобільної дороги першої категорії - 64,85 км. Проект включає будівництво 14 мостів, 8 дворівневих транспортних розв'язок, двох шляхопроводів через залізничне полотно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас