Індекси США зросли на даних про активність у виробничому секторі та звіті Ford — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США зросли на даних про активність у виробничому секторі та звіті Ford

Фондовий ринок
102
Фондові ринки США завершили торги в понеділок зростанням услід за появою даних про рівень ділової активності у виробничому секторі США і виходом звітності Ford за третій квартал 2009 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів вранці у вівторок також демонструють підвищення: грудневі контракти на S&P 500 додали 0,19 %, на Dow Jones - 0,14%.
Індекс виробничої активності в США (ISM Manufacturing) в жовтні несподівано виріс до 55,7 пунктів в порівнянні з 52,6 пункти місяцем раніше, свідчать дані Інституту управління постачаннями (ISM).
Експерти чекали менш значного підвищення цього показника - до 53 пунктів.
Перевищення індексом позначки в 50 пунктів означає активізацію ділової активності у виробничій сфері. Падіння індексу до 50 пунктів і нижче говорить про її зниження.
Таким чином, індекс виріс найбільш швидкими темпами, принаймні, за три роки. На думку експертів, це означає, що саме промисловий сектор виведе економіку США з кризи.
На долю виробничого сектора США припадає 12% ВВП країни.
На цих новинах виросли акції General Electric на 1,5%.
Крім того, Ford Motor Co., єдиний з найбільших американських автовиробників, котрий не використав допомогу держави, отримав за підсумками третього кварталу чистий прибуток, тоді як експерти чекали чистого збитку.
Чистий прибуток компанії в липні-вересні склав $997 млн, або 29 центів на акцію, показники істотно перевершили очікування аналітиків. Експерти, опитані Bloomberg, прогнозували чистий збиток в $161 млн, або 7 центів на акцію.
Папери компанії підскочили на 8,3%.
Значно гірше за ринок виглядали акції американського банку CIT Group, оскільки він, як повідомлялося раніше, подав позов до суду про добровільне банкрутство, аби понизити свою величезну заборгованість. Банк з 101-річною історією, банкрутство якого стане п'ятим найбільшим в історії США, протягом місяців намагався реструктурувати борги, в результаті він отримав підтримку утримувачів облігацій для проведення швидкої процедури банкрутства. Передбачається, що CIT в умовах банкрутства продовжить нормальну роботу. У 2010 році банк повинен виплатити борги на $9,14 млрд. Банк має намір обміняти облігації на $30 млрд на нові папери і акції.
Котирування акцій CIT впали на 65%.
Ринкова вартість American Express зросла на 2,4% услід за повідомленням, що компанія може залучити ще $12,1 млрд за рахунок випуску гарантованих державою облігацій.
Капіталізація Motorola, найбільшого виробника стільникових телефонів в США, зросла на 5,4% після того, як Citigroup підвищив рекомендацію для паперів компанії до "купувати" з "тримати".
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів в понеділок виріс на 76,71 пункти (0,79%) - до 9789,44 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився на 6,69 пункти (0,65%), склавши 1042,88 пункти.
Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 4,09 пункти (0,2%) - до 2049,2 пунктів.
За матеріалами:
Forexite Ltd.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас