ЦБ Австралії знов підвищив базову ставку на чверть відсотка, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Австралії знов підвищив базову ставку на чверть відсотка, як і очікувалось

Казна та Політика
265
Резервний банк Австралії, як і чекали учасники ринку, підвищив у вівторок базову відсоткову ставку на чверть процентного пункту, до 3,5%, на тлі поліпшення ситуації в економіці країни.
Економічна ситуація в країні зміцнилася "сильніше, ніж очікувалася", показники довіри відновилися, зазначається в заяві банку.
На думку керівництва ЦБ, темпи інфляції повинні продовжувати знижуватися в найближчому майбутньому, хоча і не такими високими темпами, як очікувалося. Ця фраза була сприйнята ринком як сигнал до можливого подальшого посилення монетарної політики.
В той же час ЦБ дав також зрозуміти, що заходи із підтримки економіки, запроваджені під кризи, згортатимуться ним поступово.
Місяць тому ЦБ вже підвищив базову відсоткову ставку на чверть процентного пункту, до 3,25%, на фоні помітнішого, ніж очікувалося, поліпшення ситуації в економіці, ставши першим з центральних банків розвинених країн, що почали підвищення відсоткових ставок після найглибшої з часів Великої депресії світової кризи.
В понеділок уряд Австралії підвищив економічний прогноз на поточний фінансовий рік; згідно із новою оцінкою, ВВП країни зросте на 1,5%, а не знизиться на піввідсотка, як очікувалося раніше. На 2011-2012 рр. зростання оцінюється владою тепер в 2,75%, а не в 2,25%, як прогнозувалося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас