Уряд схвалив залучення "Укрпротезом" китайського кредиту для закупівлі авто для інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив залучення "Укрпротезом" китайського кредиту для закупівлі авто для інвалідів

Казна та Політика
379
Кабінет міністрів України схвалив залучення промисловим об'єднанням "Укрпротез" кредиту під державні гарантії в Експортно-імпортного банку Китаю у розмірі $400 млн для реалізації інвестиційного проекту із закупівлі автомобілів для інвалідів.
Це визначено постановою Кабінету міністрів № 1145 від 29 жовтня.
Уряд дозволив "Укрпротезу" внести 15%-й авансовий платіж за автомобілі за рахунок кредиту Укрексімбанку, який визначений платником цього авансового платежу. І визначив ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" відповідальним за виробництво, переобладнання для ручного управління автомобілів за ціною не вище ринкової (для базової моделі) для реалізації інвестпроекту за участю китайської "Чері Автомобайл До" (Chery Automobile Co)
Укрексімбанк визначений фінансовим агентом Кабінету міністрів із супроводу іноземного кредиту.
Предбачається, що обслуговування і погашення цих кредитів вестиметься за рахунок коштів держбюджету на 2010 і наступний роки, передбачених Міністерству праці і соціальної політики.
Кабінет міністрів також вирішив закупівлю послуг, пов'язаних з виконанням зобов'язань по кредиту, здійснювати за процедурою закупівлі у одного учасника без узгодження з Мінекономіки.
В постанові підкреслюється, що операції постачання автомобілів для інвалідів не оподатковуються на додану вартість.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошекно за результатами зустрічі з віце-прем'єром Держради Китаю Чжан Децзяном (Zhang Dejiang) на минулому тижні Chery Automobile Co заявила про зацікавленість в створенні спільного виробництва автомобілів ЗАТ "ЗАЗ" і Chery Automobile.
Корпорація "УкрАвто" є офіційним дистриб'ютором автомобілів Chery в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас