Фондові індекси Азії знижуються в понеділок слідом за цінами на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії знижуються в понеділок слідом за цінами на сировину

Фондовий ринок
86
Фондові майданчики Азійсько-Тихоокеанського регіону демонструють зниження в понеділок через зниження цін на сировину і скорочення споживчих витрат в США, повідомило агентство Bloomberg.
Звідний індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився на 1,5% - до 114,76 пункти. Японський Nikkei 225 впав на 2,3%, гонконзький Hang Seng - на 1,7%.
Витрати населення США у вересні знизилися вперше за останні п'ять місяців - на 0,5%, при цьому доходи американців не змінилися, повідомило в п'ятницю американське міністерство торгівлі.
Падіння цін на нафту WTI в Нью-Йорку в п'ятницю було рекордним за місяць - 3,6%, до $77 за барель. Індекс 6 металів Лондонської біржі металів втратив 30 жовтня 2,8%.
"Я не чекаю, що урядове стимулювання продовжить підтримувати прибутки компаній, - відзначив старший аналітик MU Investments Co. Хіросі Морікава. - Поглиблюються сумніви з приводу того, чи продовжиться поліпшення корпоративних прибутків корпорації наступного року".
Котирування акцій японського торгового дому Mitsubishi Corp., який отримує 39% виручок на сировинних ринках, впали на 3,6%. Акції провідного гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton подешевшали на 2,1%.
Ціна паперів Sony Corp. знизилась на 5,9%, не дивлячись на прогнозоване зменшення збитку, оскільки курс єни до долара підскочив до максимуму трьох тижнів (89,20 єн) з ранку в понеділок.
Другий за розмірами брокер Японії Daiwa Securities скоротив капіталізацію на 4,7% через гірші, ніж очікувалося, квартальні результати. Чистий прибуток Daiwa в липні-вересні склав 1,99 млрд ієн ($21,9 млн) в порівнянні зі збитком у розмірі 20,5 млрд єн за аналогічний період 2008 років. Консенсус-прогноз аналітиків з чистого прибутку був 7,1 млрд єн.
Вартість паперів китайської Shanghai Lujiazui Finance & Trade Zone Development Co. збільшилася на 5,4%, оскільки влада Шанхаю схвалили будівництво в місті тематичного парку Уолта Діснея.
Курси акцій японських лідерів у сфері споживчого кредитування Aiful Corp. і Takefuji Corp. злетіли більш ніж на 15%, оскільки газета Nikkei повідомила, що уряд може відкласти посилення регулювання діяльності кредитно-фінансових установ.
Папери австралійської James Hardie Industries NV, що веде постачальника будівельного сайдингу на ринку США, втратили в ціні 1,8% через зниження споживчих витрат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас