Європейські індекси впали у п'ятницю на 2-3%, зниження Stoxx 600 за місяць - максимальне із лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси впали у п'ятницю на 2-3%, зниження Stoxx 600 за місяць - максимальне із лютого

Фондовий ринок
92
Європейські фондові індекси знизилися в п'ятницю на негативній звітності Alcatel-Lucent, а також на новині про те, що витрати американців у вересні знизилися вперше за останні п'ять місяців, повідомило агентство Bloomberg.
Звідний індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 за підсумками торгів зменшився на 2%. У жовтні він опустився на 2,3%, причому на цьому тижні індикатор втратив 3,3%. Падіння індексу за місяць стало максимальним з лютого.
На думку інвесторів, перспективи відновлення світової економіки не виправдовують багатомісячного ралі на фондовому ринку. З початку року Stoxx 600 підскочив на 52% услід за появою ознак закінчення рецесії в Німеччині і Франції і виходом хорошої звітності американських і європейських компаній.
"В наступні два-три місяці ми можемо побачити бічний тренд на ринку, - прогнозує заступник голови Credit Suisse Asset Management Боб Паркер. - Є ризик зниження, враховуючи тривалість ралі".
Ціна акцій французької Alcatel-Lucent звалилася за підсумками торгів на 11%. Один з найбільших світових виробників телекомунікаційного устаткування в третьому кварталі збільшив чистий збиток до 182 млн євро в порівнянні з 40 млн євро за аналогічний період 2008 року.
Вартість паперів Siemens знизилася на 4,7%. Німецькі ЗМІ повідомили про те, що залізнична держкомпанія Deutsche Bahn може відмовитися від послуг Siemens і Alstom при постачанні високошвидкісних поїздів через їх високу вартість.
Акції норвезької Tandberg подешевшали на 1,8%. Американська Cisco Systems Inc., найбільший світовий виробник мережевого устаткування, може відмовитися від придбання Tandberg більш ніж за $3 млрд, оскільки 24% акціонерів норвезької компанії, за даними джерел, хочуть збільшення суми пропозиції. Tandberg є найбільшим в світі виробником устаткування для відеоконференцзв'язку.
Котирування паперів гірничодобувних компаній знизилися услід за падінням вартості кольорових металів в Лондоні. Зокрема, Kazakhmys подешевшала на 7,5%, Xstrata - на 6,4%.
Ціна акцій Soco International опустилася на 6,5% після пониження аналітиками Citigroup рекомендацій для паперів британської нафтокомпанії до "продавати" з "утримувати".
15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів в п'ятницю
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас