Комплекс "Запорізька Січ" поповнюватиметься через митницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комплекс "Запорізька Січ" поповнюватиметься через митницю

Казна та Політика
324
Оргкомітет акції "Відродимо Запорізьку Січ" і керівник Державної митної служби України Анатолій Макаренко домовилися про передачу комплексу "Запорізька Січ" всіх культурних цінностей часу козацтва, які вилучатимуться українськими митниками.
Як передає кореспондент УНІАН, про це під час свята "Запорізька Січ збирає друзів" на території Національного заповідника-острова "Хортиця" в новому історико-культурному комплексі "Запорізька Січ" повідомив заступник голови Верховної Ради, голова оркомітету акції "Відродимо Запорізьку Січ" Микола Томенко.
Томенко і керівник Національного заповідника "Хортиця" Максим Остапенко підбили підсумки акції і констатували, що активна участь громадськості та бізнесу дала можливість виконати зобов'язання і до свята Покрови відкрити відновлений комплекс "Запорізька Січ".
Томенко нагадав, що для завершення будівництва комплексу бракувало близько 1 млн. грн., але завдяки проведеній акції вдалося зібрати необхідні кошти і завершити основний етап будівельних робіт.
Організатори акції вручили дипломи найактивнішим учасникам акції "Відродимо Запорізьку Січ".
Томенко також відзначив, що зараз головним завданням є швидке формування експозиції всіх об'єктів, що входять до комплексу "Запорізька Січ".
"Досягнуто домовленості між оргкомітетом акції "Відродимо Запорізьку Січ" і керівником Державної митної служби України, про те, що всі історико-культурні цінності, які належать до періоду козацтва, які будуть вилучені митною службою, передаватимуться в експозицію Запорізької Січі", - сказав віце-спікер.
Він підкреслив важливість узаконити спрощену процедуру ввезення культурних цінностей до України, оскільки важливо не лише відроджувати українські пам'ятники, але і наповнювати їх значущими історичними цінностями, які були вивезені з України.
"Історія відродження Запорізької Січі - одна з успішних акцій, яка довела, як спільними зусиллями громадськості та бізнесу можна в короткий термін повертати Україні такі визначні місця", - сказав Томенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас