Баррозу: Газові проблеми між Москвою та Києвом повинні вирішуватись конструктивно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Газові проблеми між Москвою та Києвом повинні вирішуватись конструктивно

Казна та Політика
204
Газові проблеми між Україною і Росією повинні вирішуватися конструктивно, але не справедливо, аби країни ЄС відчували вплив таких проблем, заявляє президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.
Так в п'ятницю в Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після закінчення саміту ЄС, він прокоментував питання про останні вислови прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна відносно можливості виникнення нових проблем з оплатою українською стороною за російський газ.
"Ми знаємо, що у минулому були проблеми між Росією і Україною. Не між Росією і ЄС, не між Україною і ЄС, але між Росією і Україною. Ми сподіваємося, що якщо будуть такі проблеми, ми вирішимо їх конструктивним шляхом. Ми завжди готові підтримати, але я думаю, що не справедливо для ЄС, держав - членів ЄС відчувати вплив проблем між Україною і Росією" - сказав президент Єврокомісії.
Він ще раз запевнив в готовності конструктивно працювати зі всіма сторонами у пошуках рішення. "Це - основна політика, якій Європейська Комісія, Європейський Союз, я особисто слідували в багатьох контактах з прем'єром Путіним, президентом Медведєвим, президентом Ющенком і прем'єром Тимошенко. Ми дотримуватимемося цієї конструктивної лінії" - підкреслив Баррозу.
За його словами, це питання в рамках нинішнього саміту ЄС не обговорювалося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас